Griekenland: Top 5 leukste eilanden

Griekenland: Top 5 leukste eilanden

Wat nou als je besluit om wel op vakantie te gaan maar misschien niet te ver weg? Dan is Griekenland misschien wel de perfecte bestemming voor deze zomer. Met meer dan 6000 eilanden is het een ware paradijs voor zee-, zon-, strand-, natuur- en cultuurliefhebbers. Wij hebben een top 5 samengesteld van de leukste Griekse eilanden. 

5.Kreta

Kreta Magisch

Kreta staat bekend als party eiland maar als je verder kijkt dan de partyscene, dan ontdek je waarom Kreta in ons top 5 staat. De vele witte stranden, authentieke dorpjes en de prachtige natuur maakt dit eiland een favoriet. Kreta is ook tevens het grootste eiland van Griekenland. Ga voor een dagje varen met een catamaran, struinen door de havenstad Agios Nikolaos en vergeet vooral niet te genieten van zonsondergang. Magisch.

4. Rhodos 

Rhodos mooi en veelzijdig

Rhodos is verrassend mooi en veelzijdig. Rhodos heeft een middeleeuws gedeelte maar ook een moderne kant. Stranden zoals je die alleen op ansichtkaarten ziet; Paul’s Bay en Tsambika zijn onze favorieten. Ook Lindos voelt aan als een droom: een witte stad met een akropolis. Daarnaast kan je in de oude stad van Rhodos heerlijk wandelen, eten en souvenirs kopen.

3. Santorini 

Santorini sprookje

Witte huisjes, blauwe achtergrond en authentieke dorpjes. Santorini is het sprookje. Officieel heet dit eiland het Santori Thira, wat voornamelijk bestaat bergachtig landschap en wijngaarden. Vooral ultiem genieten van het uitzicht, het eten en de liefde.

2. Zakynthos

Zakynthos Navagio Beach

In Zakynthos merk je de Italiaanse invloeden. Neem een bezoekje aan het Venetiaanse Kasteel met haar prachtige uitzicht. Zakynthos staat met name bekend om het strand met de shipwreck: Navagio Beach. Wat een bijzondere plaats waar je je even nergens druk over hoeft te maken. Het enige wat je hoeft te doen, genieten. En hopelijk kan je een kijkje nemen bij de prachtige en zeldzame Caretta Caretta schildpadden.

1. Kefalonia 

Kefalonia Melissani grot

Strandliefhebbers opgelet: je kan je ogen niet geloven als je op Kefalonia bent. Je waant je je op een Thais paradijsje of de Antillen. Het is een onontdekt eiland en dat is in deze tijden ook erg fijn. Een blauwe zee, witte stranden en mooie groen landschap maakt dit eiland betoverend. Onze beste tip? Het Melissani grot meer: een uniek natuurverschijnsel die toegankelijk is voor bezoekers. 

Natuurlijk zijn er veel meer leuke hotspots waar je deze zomer heen kan. Houd onze blogs in de gaten voor nog meer leuke tips en tops. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? Laat het ons weten via onze social media. 

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor particuliere en zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees dan de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.