Het 2G-systeem, wat zal dit betekenen voor de reisbranche?

In de aankomende periode komen we weer voor een nieuwe uitdagingen te staan. Er zijn nieuwe maatregelen getroffen en wellicht zullen er nog meer strenge maatregelen komen. Dat zal de intreden zijn van het 2G-systeem. Met het 2G-systeem zal de groep ongevaccineerden uitgesloten zijn tot een groot deel van de maatschappij. Wat voor effect zal het 2G-systeem hebben op de reisbranche?

Het 2G-systeem maakt zijn entree

In de afgelopen maanden heeft het Coronabewijs een entree gemaakt binnen onze Nederlandse samenleving. Wil jij een hapje eten, naar de bios of een feestje bijwonen? Dan toon jij middels het 3G-systeem (gevaccineerd, herstelt of negatief getest) een Coronabewijs aan. In buurlanden speelt de kwestie van het 2G-systeem al, maar nu blijkt het toch in Nederland ook te ontstaan. Met het 2G-systeem komt de optie om te testen te vervallen en kan jij enkel nog gebruik maken wanneer je bent gevaccineerd of herstelt. Dit zal betekenen dat een grote groep Nederlanders buitenspel komt te staan. Zij kunnen simpelweg niet meer naar restaurants, bioscopen, discotheken en in de toekomst wellicht hun werk of school. Natuurlijk is de optie om te vaccineren aanwezig, maar dit is niet voor iedereen mogelijk. Bijvoorbeeld door gezondheidsredenen of een persoonlijk motief.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Hoe zal dit eruit zien binnen de branche?

Momenteel is het nog onduidelijk hoe het kabinet het 2G-systeem gaat uitrollen. In de aankomende weken zullen er veranderingen ontstaan. Er moeten namelijk een aantal wetswijzigingen worden gemaakt om dit systeem een entree te geven. Als deze wetswijzigingen zijn gemaakt, kunnen werkgevers haar werknemers vragen naar het Coronabewijs. Dit zal in praktijk ervoor zorgen dat wellicht duizenden mensen hun banen zullen verliezen. Ook zullen deze mensen niet meer mee kunnen doen aan andere activiteiten en uitjes zoals het bezoeken van de sportschool, een restaurant, de bioscoop en winkels. Momenteel is er nog geen uitspraak gedaan over de reisbranche en het 2G-systeem, maar ook daar kunnen veranderingen ontstaan.

Wat zal er veranderen voor de reizigers?

Zoals eerder benoemd, zijn er nog geen concrete veranderen aangekondigd met betrekking tot de reisbranche. Het lijkt er nu nog op dat de voorlopig geen verandering voor de reiziger zal plaatsvinden tijdens het reizen. Momenteel kan jij op reis met een negatief testbewijs, bewijs van herstel of bewijs van vaccinatie. Hierdoor blijft het voor ieder toegankelijk om het vliegtuig te pakken voor een vakantie. Maar als het 2G-systeem een entree maakt binnen de reisbranche, zal ook voor de reiziger een vervelende situatie ontstaan. Dan is er namelijk een groep die niet meer op vakantie of op zakenreis kunnen. De mogelijkheid om te testen komt te vervallen en hierdoor kunnen de ongevaccineerden niet meer via het vliegtuig naar het buitenland. Het aantal reizigers wat dan zal afnemen zal dan ook gevoeld worden in de branche.

Wat zal er veranderen voor de Cabine Crew?

Voor de Cabine Crew zal er wellicht sneller een vervelende situatie plaatsvinden. Momenteel zijn er al bepaalde locaties waar ongevaccineerde Cabine Crew niet meer naartoe kan reizen. In deze landen is een vaccinatie verplicht bij aankomst waardoor personeel niet welkom is in het desbetreffende gebied. Momenteel zijn er nog wel andere gebieden waar het volledige Cabine Crew welkom is om naartoe te vliegen. Met de entree van het 2G-systeem zullen er echter wat zaken veranderen. Bij verplichte vaccinatie zal een deel van het personeel niet meer mogen vliegen. Dit is voor de werknemers een vervelende situatie en dit kan ook zorgen voor tekort aan personeel. Wij hopen dat het vliegen voor de reizigers en de Cabine Crew toegankelijk blijft.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.