Het echte reisadvies, waar moet je op letten?

het echte reisadvies

Het Nederlandse reisadvies heeft in het afgelopen jaar een belangrijke rol gespeeld voor vele reizigers. Het reisadvies laat reizigers nadenken of het wel verstandig is om te reizen. Maar is dit reisadvies wel compleet en ontbreken er niet belangrijke aspecten? In dit artikel kijken wij naar het reisadvies en welke belangrijke informatie er ontbreekt. Lees nu ons artikel het echte reisadvies, waar moet je op letten om te weten welke aspecten ontbreken in het huidige reisadvies.

Wat zegt het reisadvies vanuit het Rijksoverheid?

Sinds de pandemie is uitgebroken in maart 2020 zijn de reisadviezen vanuit het Rijksoverheid alleen maar belangrijker geworden. Een reisadvies geeft namelijk aan of het veilig genoeg is om te reizen naar een bepaald gebied. In totaal zijn er vier reisadviezen, namelijk: groen, geel, oranje en rood. Het groene reisadvies geeft aan dat het volledig veilig is om te reizen en een rood reisadvies juist het tegenovergestelde. In de afgelopen tijd hebben we gezien dat een reisadvies zelfs kan meespelen op een ander vlak. Verschillende luchtvaartmaatschappijen annuleerde namelijk vluchten met een oranje of rood reisadvies terwijl dit niet de insteek is van het reisadvies.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Waarom dit reisadvies niet voldoende is

Uiteindelijk is het reisadvies dan ook bedoeld als alleen een advies voor de reizigers zelf. Luchtvaartmaatschappijen mogen op basis van dit advies geen vluchten annuleren. Deze zomer zagen wij dan ook dat verschillende reisadviezen veranderden naar groen of geel om de annuleringen tegen te gaan. Ondanks dat het reisadvies een belangrijke rol speelt binnen de branche, ontbreekt er wel informatie als het gaat om de vakantie. Het advies geeft namelijk alleen aan hoe veilig het is om te reizen naar een gebied. Hiervoor gebruikt de Nederlandse overheid hun eigen meetstaaf. Maar dit kan per land nog enorm verschillen.. Ons reisadvies kan aangeven dat het veilig genoeg is om te reizen, maar het land van bestemming kan zelf verschillende maatregelen hebben getroffen vanwege hun eigen meetstaaf.

Welke informatie ontbreekt er?

Het is natuurlijk erg vervelend als jij een vakantie boekt en het blijkt dat er op locatie zelf weinig mogelijk is. Dit onderdeel ontbreekt dan ook aan het Nederlandse reisadvies. Wanneer je gaat kijken of het veilig genoeg is in een gebied, zullen de maatregelen ontbreken bij het advies. Het kan voorkomen dat reizigers hier niet van op de hoogte zijn en op locatie zelf pas tegen het probleem aanlopen dat er weinig mogelijk is. Het is dan ook belangrijk om te weten of het land van bestemming maatregelen heeft getroffen of niet. Als jij wilt genieten van een vakantie dan is dit wel degelijk een belangrijke factor in de overweging om te reizen.

Mexico heeft een oranje reisadvies, maar welke maatregelen heeft dit land?

Om een goed beeld te geven over het reisadvies, laten wij de situatie in Mexico zien. Mexico ligt in Centraal Midden-Amerika en is een erg populair gebied voor reizigers. Vanuit de Nederlandse overheid heeft Mexico een oranje reisadvies ontvangen. Op het eerste oog is het begrijpelijk dat reizigers zullen twijfelen om te reizen naar Mexico. Op basis van dit advies lijkt het alsof de situatie in Mexico niet goed is en wellicht veel maatregelen getroffen zijn. Zodra je gaat kijken naar welke maatregelen zijn getroffen in Mexico zul je dan ook zien dat deze haast niet aanwezig zijn. Dit wil zeggen dat jij in Mexico wel volop kunt genieten van een vakantie zonder al te veel beperkingen. Na al deze informatie zul je wellicht een ander soort overweging maken en daarvoor is het ook belangrijk om te weten welke maatregelen er precies zijn getroffen in een land.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.