Het inreisverbod, wat zegt dat precies?

het inreisverbod

De afgelopen maanden is het vliegverkeer in Nederland aardig toegenomen. De luchthavens ervaren daardoor iets meer leven als ervoor maar toch blijft dit aardig schommelen. Dit komt namelijk door het instellen van inreisverboden. Maar wat is eigenlijk een inreisverbod en wat doet een inreisverbod met mijn reis? Lees in deze blog wat een inreisverbod precies is.

Wat is een inreisverbod?

Er wordt op twee verschillende manieren geopereerd met het vliegverkeer. Aan de ene kant vliegen passagiers van het binnenland naar het buitenland, maar aan de andere kant vliegen mensen uit het buitenland ook naar het binnenland. Bij een inreisverbod mogen mensen uit het binnenland niet vliegen naar een ander buitenland. De overheid heeft dan besloten dat de grenzen tijdelijk zijn gesloten voor dit verkeer waardoor een vlucht boeken niet mogelijk is. Door de pandemie hebben verschillende landen ervoor gekozen om een inreisverbod in te stellen. Via die manieren proberen zij het Coronavirus uit het buitenland niet naar het binnenland te brengen. De totaal besmettingen moeten via die manier in het land omlaag gaan.

Mag ik reizen naar een gebied met een inreisverbod

Een reis boeken naar een land met een inreisverbod is dan ook niet verstandig. Je mag namelijk als passagier tijdelijk niet reizen naar het gebied waardoor de reis komt te vervallen. Soms is het ook niet mogelijk om een reis te boeken naar dit gebied omdat de luchtvaartmaatschappijen deze reizen niet meer inboeken. Het is niet duidelijk hoe lang een land een inreisverbod instelt. Dit hangt helemaal af van een situatie binnen een land. Wel zijn er nog genoeg andere gebieden waar geen inreisverbod is en waar jij kan zonder al te veel maatregelen naartoe kan. Reis je nu naar een gebied en veranderd het inreisverbod daar en op dat moment?

Ik ben in het buitenland en het inreisverbod is ingesteld

De afgelopen tijd zijn er ook verschillende Europese landen die een reisverbod hebben ingesteld. Ook Nederland heeft tijdelijk besloten om reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika te weigeren. Het kan dus voorkomen dat jij je nu bevindt in één van deze landen en niet meer terug kan reizen naar Nederland. Het hangt af van de situatie of jij mag terugreizen naar Nederland. Er zijn namelijk uitzonderingen zoals zakenreizigers en studenten die mogen terugreizen naar Nederland. Val jij buiten de uitzondering? Neem dan contact op met jouw verzekering en bespreek welke mogelijkheden er zijn omtrent het terugreizen naar Nederland. Lees hier welke uitzonderen er door Rijksoverheid zijn opgesteld.

Mijn reis is geannuleerd door het inreisverbod

Had jij een reis geboekt en is voor vertrek een inreisverbod ingesteld? Annuleer de reis dan niet zelf. Zodra je de reis zelf annuleert, krijg je niet het volledige bedrag terug van de reisorganisatie. Heb jij de reis wel zelf geannuleerd? Ga dan samen met de verzekering achter het bedrag aan waar jij recht op hebt. Zodra er een reisverbod wordt ingesteld is het niet mogelijk om te reizen naar het buitenland. Daarvoor moet jij wachten tot de reis zelf wordt geannuleerd door de reisorganisatie en zo ontvang jij automatisch het geld terug. Annuleert de reisorganisatie zelf niet de reis? Neem dan contact op met deze organisatie en bespreek wat de mogelijkheden zijn.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen. Wil je meer lezen over de Corona-voucher? Lees dan de volgende pagina door

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.