Het reizen naar India is weer mogelijk

Het reizen naar India is weer mogelijk

Een erg bijzonder land heeft een hele tijd terug besloten om de grenzen te sluiten voor reizigers, maar na bijna 1,5 jaar heeft India eindelijk de grenzen weer geopend. Reizigers zijn weer welkom om te kunnen genieten in dit prachtige gebied. Wel zijn er verschillende voorwaarden die belangrijk zijn voor vertrek. Lees in onze blog om welke voorwaarden dit gaan.

De grenzen van verschillende landen waren behoorlijk lang gesloten

Inmiddels is het alweer bijna twee jaar geleden dat de pandemie een entree maakte in ons leven en alles overhoop gooide. In maart 2020 was de hele luchtvaartbranche volledig plat gelegd en was het dan ook niet mogelijk om te kunnen reizen. Vele landen sloten direct te grenzen om verspreiding te kunnen voorkomen. In de zomer van 2020 waren er verschillende gebieden die de grenzen wel weer openden, maar nog lang niet elk land. Nu steeds meer mensen kiezen voor de vaccinatie, openen landen rustig weer de grenzen. Zo zal ook India reizigers naar bijna twee jaar weer toestaan voor een reis.

Het reizen naar India is weer mogelijk?

India is een fanatisch en bijzonder land, voornamelijk als het aankomt tot mindfullness. In het land zijn er veel mensen die dit beoefen en ook mensen aan de hand leren om tot de kern van zichzelf te komen. In de afgelopen jaren was het nauwelijks mogelijk om te reizen naar dit gebied. De grenzen waren namelijk tot 15 november volledig gesloten voor reizigers. Voor dit moment was het enkel mogelijk voor mensen met een medische reden of behandeling mogelijk om een reis te maken naar het land. Een reis voor een bezoek aan vrienden, familie of simpelweg het land zelf was niet mogelijk. Nu is daar een verandering in gekomen en is het weer mogelijk om het prachtige India te bezoeken. Wel zijn er verschillende voorwaarden veranderd en is het belangrijk om deze te weten voor het boeken van de reis.

Onder welke voorwaarden ben je welkom om te reizen?

Vanaf 15 november is het dan weer mogelijk om te reizen naar India. In normale omstandigheden krijgen reizigers een bezoekers visum die maximaal 90 dagen geldig is. Door de huidige omstandigheden is dit aangepast en krijg je niet een visum voor 90 dagen, maar voor slechts 30 dagen. Wil je een langere reis maken binnen India? Dan mag je India pas weer betreden na een periode van 120 dagen. Voor vertrek moet je wel een PCR-test afnemen en bij aankomst moest je ook kunnen aantonen dat je negatief bent voor een extra test. Na een week quarantaine doe jij de laatste test en bij een negatieve uitslag ben je vrij om te reizen binnen het land.

Kunnen deze voorwaarden veranderen?

Dat steeds meer landen zich openstellen voor reizigers is natuurlijk een prettige ontwikkeling aangezien je daardoor uit meerdere locaties kunt kiezen. Het is wel belangrijk om altijd in je achterhoofd te houden dat de situatie kan veranderen. In de afgelopen twee jaar hebben we gezien dat niets te voorspellen valt en dus kunnen ook de grenzen weer worden gesloten wanneer de situatie in de wereld of in India zelf te heftig worden. Het kan natuurlijk ook altijd nog voorkomen dat India na een bepaalde tijd enkel volledig gevaccineerden toestaat waardoor het reizen voor mensen zonder vaccinatie niet mogelijk is. Voor nu kan je gelukkig als reiziger weer genieten van een vakantie in het bijzondere India.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.