Hoe de pandemie de reiswereld heeft veranderd

Hoe de pandemie de reiswereld heeft veranderd

De reiswereld heeft in de afgelopen twee jaar volledig op zijn kop gestaan. Er zijn tijden geweest waar er niet gereisd kon worden. Nu kunnen we gelukkig zonder al te veel zorgen reizen naar het buitenland. Door deze ontwikkelingen zijn er enkele trends ontstaan. Ben je benieuwd in hoeverre de pandemie invloed heeft gehad op de reisbranche? Lees de blog dan nu verder.

De reisbranche stond volledig op zijn kop

We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar iets langer dan twee jaar geleden is onze wereld compleet veranderd. Momenteel kunnen we heerlijk genieten van de vrijheid en een reis boeken voor het buitenland. Toch is de reisbranche volledig geraakt door de maatregelen van de pandemie. Het was namelijk niet mogelijk om overal vrij naartoe te reizen. Sommige landen hadden een inreisverbod en andere landen waren volledig op slot door een lockdown. Voor reizigers die geen Coronapas hadden was het ook een lastige opgave om een reis te boeken. Dit was namelijk een vereiste om het vliegtuig te mogen betreden. Gelukkig hebben we in de afgelopen maanden vrij kunnen reizen. Ook hebben de afgelopen jaren nieuwe inzichten gebracht als het neerkomt op reizen in het buitenland.

Gezellig op vakantie met de hele familie

Een groot onderdeel wat werd geraakt tijdens de pandemie was het bezoeken van familie en vrienden. In de meerdere lockdowns was het simpelweg niet altijd mogelijk om iedereen te kunnen bezoeken. Dit kwam bijvoorbeeld door ziekte, maar ook door een te groot gezelschap. Hierdoor hebben wij flink wat tijd verloren met onze dierbaren. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat er een trend is ontstaan, namelijk het reizen met jouw dierbaren. Voorheen was dit misschien ook wel het geval, maar momenteel is dit toch een stuk specialer. Doordat we zoveel tijd van elkaar zijn gescheiden is er een stuk meer waardering aanwezig tijdens een reis met familie. Natuurlijk kan je deze reizen ook maken met vrienden en dit kan een even speciaal gevoel geven.

Genieten van een workaction

Een andere ontwikkeling die heeft plaatsgevonden heeft alles te maken met de werkplek. Voor 2020 was het erg gebruikelijk om vanuit kantoor te werken. Het hele team was dan aanwezig op locatie en de meeste werkdagen duurde gemiddeld acht uur. Echter zijn we tot een inzicht gekomen dat we veel flexibeler zijn dan we denken. Dit heeft ook gezorgd voor een leuke trend namelijk ‘workations’. Dit wil zeggen dat je gemakkelijk een tijdje in het buitenland kan zijn en ondertussen vanuit daar kunt werken. Wellicht heb jij zelfs gezien dat jij veel sneller te werk gaat en daardoor veel meer tijd overhoudt voor de vakantie zelf.

Hoe ziet de toekomst eruit?

We hebben de afgelopen tijd heerlijk kunnen genieten van een periode zonder zorgen en met veel vrijheid. Nu dat de zomer inmiddels bijna voorbij is, ontstaat er toch een vraag over hoe de aankomende periode zal kleuren. In principe zijn er twee verschillende mogelijkheden die er kunnen ontstaan. De eerste situatie is dat alles open blijft en er niets zal veranderen. Maar de andere situatie is toch dat het virus zijn entree weer maakt en levens weer zal veranderen. Momenteel hoeven wij er nog geen zorgen over te maken tot de berichtgeving daar iets over laat horen. Nu kunnen we gelukkig nog genieten van een heerlijke reis in het buitenland.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.