Hoe kan je een vakantie duurzaam inrichten?

Hoe kan je een vakantie duurzaam inrichten?

Duurzaamheid is een belangrijk aspect in ons leven. Niet alleen voor de opwarming van onze aarde, maar ook om onze natuur te beschermen. Als reiziger kan jij ook kiezen voor een duurzame vakantie om een handje te helpen. Ben jij benieuwd hoe een duurzame vakantie ingericht kan worden? Lees dan onze blog verder.

Waarom kiezen reizigers voor een duurzame vakantie

Tegenwoordig is het klimaat een veel besproken onderwerp. Deskundigen onderzoeken veranderingen in het klimaat. Berichten luiden dan ook dat er een stijging is in de temperatuur en dat de stijging een effect kan hebben op ons dagelijkse leven. Als maatschappij is het lastig om direct elk proces duurzaam te maken. Ondanks dat deze processen in de toekomst zullen veranderen, kan jij als individu vandaag al een start maken, een beter milieu begint bij jezelf. In de dagelijkse gang van zaken zijn er onderdelen die je kunt verduurzamen, ook als jij bijvoorbeeld een reis wilt maken. De keuze voor een duurzame vakantie is dan ook om rekening te houden met de klimaatverandering.

Hoe ziet een duurzame vakantie eruit?

Een factor die invloed heeft op het klimaat is een vakantie met het vliegtuig. De uitstoot van een vliegtuig heeft namelijk een relatief grote invloed. Een keuze is dan ook om een reis met het vliegtuig over te slaan en bijvoorbeeld de trein te kiezen als alternatief. Vele locaties binnen Europa zijn ook goed bereikbaar met de trein en de duur is niet al te lang. Maar voor reizen buiten Europa is dit alternatief een stuk lastiger en ligt een vliegreis meer voor de hand. Gelukkig zijn er meer aspecten waardoor de reis als duurzaam wordt ervaren. Als jij wilt reizen buiten Europa en de reis duurzaam wilt maken, zijn er nog verschillende alternatieven.

De keuze van de accommodatie speelt ook mee in het proces van duurzaamheid

Een belangrijk aspect aan de reis is het verblijf. De meeste reizigers brengen de vakantie door in één verblijf. De keuze van de accommodatie speelt ook mee in het kader van duurzaamheid. Een groot en luxe verblijf is minder duurzaam dan een eenvoudig verblijf. Dit komt door o.a. waterverbruik, afval en energieverbruik. Hoe luxer het verblijf is, hoe groter dit verbruik uiteindelijk zal zijn. Een minder luxe verblijf hoeft ook niet minder leuk te zijn. Wanneer het verblijf bijvoorbeeld geen zwembad heeft, kan je op zoek gaan naar een strand. Stranden op vakantie zijn vaak prachtig en schoon waardoor je alsnog ultiem geniet.

Duurzame activiteiten op vakantie

Zoals eerder vernoemd is een bezoekje aan de zee een duurzaam aspect. Naast het zwemmen in de zee, is het zwemmen in meren ook milieuvriendelijk. Bij het uitkiezen van een activiteit kan je rekening houden met uitstoot. Zo is het gebruik van een boot met motor minder duurzaam dan een boot zonder motor. Een auto huren ligt ook voor de hand, maar in de meeste gebieden zijn plekjes ook goed te bereiken met de fiets. Houd er wel rekening mee om te blijven fietsen op de aangewezen paden. Zo houd je ook nog rekening met de natuur en wordt deze niet beschadigd.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.