Hoe staat het ervoor met de Corona-voucher?

jouw rechten

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we in Nederland in quarantaine moesten vanwege het Coronavirus. Vanwege deze drastische maatregel werden alle vluchten per direct geannuleerd. Alle reizigers, waarvan de vlucht geannuleerd waren, kregen een Corona-voucher aangereikt. Maar het jaar is bijna voorbij en de vouchers moeten uitgekeerd worden. Hoe staat het ervoor met de Corona-voucher? Lees het hier.

De eerste vouchers zijn een jaar geleden uitgereikt

Niemand had verwacht dat de pandemie de wereld zo lang in zijn greep zou hebben. Toch is dit helaas wel de realiteit en leven tot de dag van vandaag nog met maatregelen om het virus onder controle te krijgen. Ongeveer een jaar geleden werden alle vluchten en reizen direct geannuleerd. Het was namelijk niet duidelijk hoe de periode eruit zou komen te zien en het was voor reizigers dan ook onrealistisch om reizen in de zomer van 2020 te plannen. Om de reizigers tegemoet te komen en om faillissement te voorkomen, werden er Corona-vouchers uitgedeeld die 12 maanden geldig waren. Nu zijn deze 12 maanden voorbij en is het tijd voor de volgende fase.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

De huidige staat van de Corona-voucher

Hoe staat het er eigenlijk voor met de Corona-voucher en hoe zit deze voucher precies in elkaar? Deze vraag kan spelen onder reizigers die een Corona-voucher hebben ontvangen. De Corona-vouchers zijn uitgereikt door SGR. SGR is een garantiefonds dat ervoor zorgt dat reizigers hun geld terugkrijgen op het moment dat een reisorganisatie failliet gaat. De voucher is zo ingericht dat je als reiziger een nieuwe reis kan boeken of na 12 maanden het geld alsnog kon terugkrijgen. De geannuleerde reizen konden afgelopen jaar niet direct worden terugbetaald aangezien dit geld niet aanwezig was bij de verschillende reisorganisaties. Stel dat de reisorganisaties wel direct moesten terugbetalen, dan zouden de meeste organisaties failliet zijn gegaan en bestond de kans dat jij het geld niet meer zou terugzien.

Recht op de uitkering van de Corona-voucher

Zoals eerder beschreven komen de vouchers dus bijna te vervallen. Dit betekent dat de reisorganisaties over moeten gaan tot betaling. Op het moment dat zij dit niet doen, kan je een claim indienen om het geld wel te ontvangen. Via Claim Rebels kan jij de claim voor de Corona-voucher indienen. Wij gaan in contact met de reisorganisaties en zorgen ervoor dat jij het geld terugziet op de rekening. In totaal hebben de reisorganisaties twee maanden de tijd om de voucher uit te keren. Claim Rebels komt op voor jouw rechten en zorgt ervoor dat het geld netjes wordt uitgekeerd door de verschillende reisorganisaties.

De staat van de Corona-voucher in de aankomende maanden

De tijd is op en de luchtvaartpassagiers moeten krijgen waar zij recht op hebben. Het is hoogste tijd dat de reisorganisaties overgaan tot uitbetaling. Het geld dat vorig jaar niet aanwezig is, krijgen de verschillende reisorganisaties geleend van SGR als dit wordt goedgekeurd door de Europese Commissie. Zodra de Europese Commissie goedkeuring heeft gegeven, is het daadwerkelijk tijd voor uitbetalingen van de Corona-vouchers. Wil je toch nog met de voucher een reis boeken en komt deze reis ook te annuleren? Dan moet jij al binnen 14 dagen het geld terugontvangen van de reisorganisaties. Let op: de eerste uitkeringen van de vouchers hebben betrekking op de vouchers die zijn uitgereikt in maart 2020. Heb je een voucher ontvangen later het jaar? Dan kan jij ook via Claim Rebels een claim indienen om jouw geld te ontvangen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Heb jij een Corona-voucher? Lees dan meer informatie over de Corona-voucher op de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.