Hoe ver in het verleden kan ik claimen?

tot hoe ver in het verleden claimen

Het indienen van een claim op een geannuleerde vlucht is door Covid-19 een stuk bekender geworden. Een hoop mensen maken hier gebruik van en zijn nu ook bewust van het feit dat zij hier recht op hebben. Maar wat een hoop mensen niet weten is dat je ook mag claimen op vluchten van het verleden. Maar tot hoe ver mag je precies claimen op vluchten in het verleden? Lees de blog om hier meer over te lezen. 

Claim indienen kan tot twee jaar terug in het verleden

Heb jij weleens in het verleden erg lang gewacht tot jouw vluchten eindelijk mocht opstijgen? Weet jij dat je als luchtvaartpassagier voor deze vertraagde tijd mogelijk recht hebt op een compensatie? Door de verordening 216/2004 hebben alle luchtvaartpassagiers hier recht op. Dit geldt niet alleen voor vluchten die in de toekomst gaan plaatsvinden, maar ook voor vluchten in het verleden. In Nederland heb jij recht om tot twee jaar terug in het verleden te claimen op een vertraagde, geannuleerde of gemiste vlucht. Jouw ticket van een jaar geleden kan hierdoor dus geld waard zijn. Heb jij in het verleden hiermee te maken gehad? Neem contact met ons op en wij dienen voor jou een claim in.

Geldt het claimen uit het verleden ook in andere landen?

Nederland is natuurlijk niet het enige land waar vluchten van vertrekken of in bezit zijn van een luchtvaartmaatschappij. Door heel Europa hebben verschillende landen een eigen luchthaven en/of een luchtvaartmaatschappij. In Nederland kan jij terug claimen uit het verleden tot twee jaar. Dit geldt helaas niet in ieder land. Elk land kan zelf bepalen welk vervaltermijn zij hanteren om een claim in te dienen. Zo hebben luchtvaartmaatschappijen uit Italië of Duitsland een termijn van maximaal drie jaar. Dit is een stuk langer dan Nederland. Ook zijn er landen die een korter termijn hebben ingesteld. België is hier één van. In België mag je maximaal tot een jaar terug claimen op jouw vertraagde, geannuleerde of gemiste vlucht.  

Wanneer mag ik een claim indienen uit het verleden?

Voor het indienen van een claim zijn er verschillende regels vastgesteld. Zo moet de minimale vertraging bestaan uit drie uur. Dan heb jij als luchtvaartpassagier recht om een claim in te dienen. Een andere regel is dat de start van de vlucht of de eindbestemming in Europa moet zijn of er gevlogen is met een Europees luchtvaartmaatschappij. Toch is er een kleine uitzondering op deze regel. Er is een uitzondering als er sprake van buitengewone omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan slecht weer, terrorisme of een medische noodlanding. Op deze momenten kan de luchtvaartmaatschappij niet anders dan te vertragen. Daardoor vervalt het recht om te claimen voor de luchtvaartpassagiers. 

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor particuliere en zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.