Hoe zagen de afgelopen maanden omtrent vliegverkeer eruit?

Hoe zagen de afgelopen maanden omtrent vliegverkeer eruit?

In de afgelopen maanden hebben wij heerlijk kunnen genieten van een prachtige zomer met vrij reizen. Toch zagen de eerste maanden van het jaar er een stuk anders uit. In deze periode was het reizen namelijk bijna onmogelijk. Ben jij benieuwd hoe de afgelopen maanden zich hebben bewogen? Lees dan de blog verder.

De start van het jaar ging niet soepel

In de allereerste maanden van het jaar begonnen we niet soepel. Er werd namelijk vrij snel een lockdown aangekondigd waarbij alle sectoren plat lagen. Ondanks dat het wel mogelijk was om te reizen, kozen vele Nederlanders er wel voor om in Nederland te blijven. Hierdoor was het vliegverkeer in de eerste maanden niet al te druk. Door deze ontwikkelingen hadden de Nederlandse luchthavens zich ook niet voorbereid op de drukte die later het jaar ging volgen. Nadat de lockdown langzaam werd opgeheven, was het weer mogelijk om een reis te boeken naar het buitenland met zekerheid. Dit besloten vele Nederlanders dan ook te doen.

De drukte overviel de luchthavens

In de periode vanaf april was het mogelijk om weer vrijer te reizen. Wel moesten reizigers nog gebruik maken van de Coronapas. Toch besloten vele Nederlanders op vakantie te gaan. Dit was voornamelijk rond de paasweek en de aansluitende meivakantie. Al dit vliegverkeer was niet gepland en daardoor ontstond er grote drukte op de luchthavens. Naast het feit dat reizigers uren in de rij moesten wachten, was het ook niet altijd zeker of de vlucht gehaald ging worden. Daarbovenop bleef bagage vaak ook nog eens achter op de luchthavens. Deze problemen waren ontstaan door personeelstekorten. In de periode vooraf was er haast geen werk waardoor personeel niet kon werken en dus uit dienst gingen. Hierdoor ontstond er een tekort die nog steeds voelbaar is op de luchthavens.

Het reizen zonder zorgen in de zomervakantie

De luchthavens hebben hard gewerkt om deze tekorten op te lossen. Onder andere om weer personeel te werven en deze te trainen. Inmiddels is de drukte al een stuk afgenomen en is het reizen via de luchthavens weer een stuk prettiger. In deze periode speelde er ook een andere belangrijke ontwikkeling, namelijk het reizen zonder Coronapas. Deze regelgeving is wel enkel voor Europa, maar voor deze reizigers wel een prettige verandering. De hele zomer hebben vele reizigers genoten van een heerlijke periode zonder zorgen. Door het vrije reizen is het veel makkelijker om te genieten in het buitenland. Inmiddels is het werkleven weer begonnen en kijken we uit naar de laatste periodes van het jaar.

Hoe zal de aankomende tijd gaan kleuren?

In de aankomende weken staat de herfstvakantie alweer voor de deur. In deze periode zullen ook weer vele reizigers op pad gaan. Zij kunnen ervoor kiezen om te genieten in een warme streek, maar ook in een authentieke stad. Verder zullen ook weer mensen ervoor kiezen om een skivakantie te boeken tijdens de koudere periode. Deze ontwikkelingen hopen wij allemaal te zien. Toch blijft het altijd onzeker over welke beslissingen de overheid neemt. Het kan natuurlijk altijd weer voorkomen dat het land op slot gaat en we niet kunnen reizen. Voor nu hopen wij in ieder geval te genieten van een heerlijke periode van reizen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.