Hoe ziet het reizen eruit in de Coronatijd?

Reizen in Coronatijd

Het boeken van een vakantie kost in deze tijd een stuk minder geld. Hierdoor boeken veel reizigers toch nog een reis naar het buitenland. Vele luchthaven hanteren verschillende regels vanwege Covid-19. Maar hoe ziet het reizen eruit in de Coronatijd? Alle informatie die jij moet weten over het reizen in de Coronatijd lees je in dit artikel.

Extra hygiëneregels voor reizen in de Coronatijd

De meeste luchtvaartpassagiers kiezen ervoor om hun reis te laten starten vanaf Schiphol. Dagelijks starten meer dan 10.000 luchtvaartpassagiers hun reis hier. Hierdoor zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen bezig om het aantal vluchten per dag weer te laten oplopen. Om de gezondheid van het personeel en de luchtvaartpassagiers op Schiphol te beschermen is er een protocol opgesteld. Ook op de luchthaven gelden er verschillende hygiëneregels. Zo wordt er verwacht van de luchtvaartpassagiers en het personeel om de 1,5 meter afstand te hanteren. Op de luchthaven en in het vliegtuig kan het voorkomen dat dit niet te realiseren valt. Daarvoor hebben de luchthavens extra hygiëneregels ingesteld.

Welke regels zijn er voor de reizen in de Coronatijd?

Zoals eerder vernoemd wordt er zowel van het personeel als de luchtvaartpassagiers verwacht dat zij de 1,5 afstand regel volgen. Voordat je mag inchecken, moet jij als passagier een lijst invullen met gezondheidsklachten. Het kan ook voorkomen dat jij getest wordt op het vliegveld of dat jij zelf een test moet afnemen voor de vlucht. Als je negatief getest wordt en dit op tijd hoort, mag jij als passagier deelnemen aan de vlucht. Een andere regel die is vastgelegd is het dragen van een mondkapje bij de security checks, in wachtrijen en tijdens het boarden. Ook in het vliegtuig zelf moet je al passagier een mondkapje dragen.

Ga jij reizen in de Coronatijd? Hou de reisapp in de gaten

Niet alleen op Schiphol gelden deze regels, maar ook in andere landen van Europa moeten luchtvaartpassagiers zich hieraan houden. Hierdoor wordt de veiligheid van het personeel en de luchtvaartpassagiers bewaard. Om zeker te zijn of jij de goede regels volgt kan je op de luchthaven altijd navragen welke regels er worden gehanteerd. Als je kiest op te gaan reizen in de Coronatijd, is het belangrijk om de Reisapp van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden. Je wilt op jouw vakantie niet voor verrassingen komen te staan. In de app kan je per land makkelijk zien wat voor maatregelen er zijn getroffen en welke regels zij hanteren om de veiligheid te waarborgen.

Na het lezen van dit artikel weet jij zeker dat jij veilig kan reizen met het vliegtuig. Heb je vragen over de regels of zijn bepaalde zaken nog niet duidelijk? Rijksoverheid heeft alle regels en belangrijke zaken voor jou opgesteld zodat je goed voorbereid op vakantie kunt gaan.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor particuliere en zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Neem contact met ons op. Wil je meer lezen over de Corona-voucher? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.