Ben je aan het wachten tot je mag boarden en hoor je ineens dat je vlucht van Iberia een aantal uur is vertraagd? Dat is erg vervelend. Het komt vaker voor dat vluchten kunnen vertragen, maar bij een minimale vertraging van drie uur mag jij een compensatie claimen. Wil je weten hoe je bij een vertraging van probleemvlucht van Iberia een claim kan indienen? Lees snel verder en wij vertellen je hoe je. 

Recht op een compensatie bij een vertraagde vlucht van Iberia

Zodra jij een reis boekt naar het buitenland, word jij een Europese luchtvaartpassagiers. Voor de Europese luchtvaartpassagiers zijn er in de afgelopen jaren verschillende rechten ontstaan en vastgelegd in de wet. Dit zorgt ervoor dat de rechten worden beschermd en wanneer nodig is, er een actie ondernomen kan worden op de luchtvaartpassagiers tegemoet te komen. Bij een vertraging, annulering of overboeking van minimaal drie uur komt de Verordening 261/2004 van pas. Deze Verordening zorgt ervoor  dat jij een compensatie kan  claimen. Wel zijn er uitzonderingen zoals buitengewone omstandigheden. Bij noodweer of een noodlanding die niet veroorzaakt is door de luchtvaartmaatschappij, vervalt helaas het recht om te claimen. Houd hier dus wel rekening mee als je een claim wilt indienen.  

Bij een vertraging van Iberia kun je verschillende compensaties ontvangen

Is de probleemvlucht van Iberia binnen Europa vertraagd? Bij minimaal drie uur vertraging mag je een claim indienen. Dit geldt ook als er sprake is van een annulering of overboeking. De vliegafstand speelt mee in wat voor soort compensatie jij uiteindelijk zal ontvangen. Hoe verder de vlucht, hoe hoger de compensatie. De verschillende bedragen die jij kan ontvangen als compensatie bij een minimale vertraging van drie uur zien er als volgt uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km

Je kan ook een compensatie ontvangen als je buiten Europa vliegt en daar sprake is van een vertraging. 

Recht op een compensatie bij een vertraging bij van Iberia die vloog buiten Europa

Is jouw probleemvlucht van Iberia buiten Europa vertraagd? Dan kan je ook daarvoor een claim indienen. Je moet wel rekening houden dat de vlucht vertrokken is van óf onderweg is naar een Europese luchthaven of je vliegt met een Europees luchtvaartmaatschappij. Als één van deze twee punten klopt, mag jij bij minimaal drie uur vertraging een claim indienen. Ook buiten Europa zijn er verschillende compensaties die je kan ontvangen en ook hier spelen de vliegafstanden een grote rol. De compensatie die je kan ontvangen zien er zo uit: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Heb jij een vertraging, annulering of een vlucht gemist van Iberia ? Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen op deze vlucht. Jij kan tot maximaal €600 compensatie ontvangen als jij een vertraging had met Iberia. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Twijfels of je mag claimen? Gewoon doen! Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een klein percentage. Dien gemakkelijk een claim in of neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina door. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.