Ben je aan het wachten tot je mag boarden en hoor je ineens dat je vlucht een aantal uur is vertraagd? Dat is erg vervelend. Het komt vaker voor dat vluchten kunnen vertragen, maar bij een minimale vertraging van drie uur mag jij een compensatie claimen. Wil je weten hoe je bij een vertraging van probleemvlucht van Icelandair een claim kan indienen? Vlucht vertraagd van Icelandair? Lees snel verder en wij vertellen je hoe. 

Compensatie claimen bij een vertraging van een probleemvlucht van Icelandair

Een vertraging en daardoor uren moeten wachten is erg vervelend. Zeker als je een belangrijke afspraak hebt in het buitenland die niet kan wachten. Als Europese luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten als de probleemvlucht van Icelandair vertraagd. Er is een speciale regeling voor een vertraging die minimaal drie uur duurt. Die regeling is te lezen in de Verordening 261/2004. Zo staat hierin dat jij een compensatie mag claimen voor dit ongemak. De hoogte van de compensaties verschillen per vlucht. Wel is er een uitzondering op de regel. Op het moment dat de luchtvaartmaatschappij niets kan doen aan de vertraging, komt het recht op compensatie te vervallen. 

De probleemvlucht van Icelandair is vertraagd binnen Europa 

In de Verordening 261/2004 kan jij als luchtvaartpassagier duidelijk lezen welke compensaties je kan ontvangen als de vluchten van Icelandair is vertraagd. De compensatie die je ontvangt hangt volledig af van de gevlogen afstand. Een vereiste is dat de vertraging van de vlucht minimaal drie uur heeft geduurd. Als hier sprake was van, mag jij als passagier een claim indienen en een maximale vergoeding ontvangen tot €600. Bij de volgende afstanden binnen Europese Unie ontvang jij deze compensaties:

De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250

De vluchtafstand is meer dan 1500 km, dan ontvang je € 400

Om de compensatie te mogen aanvragen, moet de vlucht gestart zijn binnen Europa of moet er gevlogen zijn met een Europese luchtvaartmaatschappij. 

De probleemvlucht van Icelandair is vertraagd buiten Europa 

Is jouw probleemvlucht van Icelandair buiten Europa vertraagd? Dan kan je ook daarvoor een claim indienen. Je moet wel rekening houden dat de vlucht vertrokken is van óf onderweg is naar een Europese luchthaven of je vliegt met een Europees luchtvaartmaatschappij. Als één van deze twee punten klopt, mag jij bij minimaal drie uur vertraging een claim indienen. Ook buiten Europa zijn er verschillende compensaties die je kan ontvangen en ook hier spelen de vliegafstanden een grote rol. De compensatie die je kan ontvangen zien er zo uit: 

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 

€ 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Dien je claim in via Claim Rebels op de vertraging van de probleemvlucht. 

Vlucht vertraagd van Icelandair? Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen op deze vlucht. Jij kan tot maximaal €600 compensatie ontvangen als jij een vertraging had met Icelandair. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Twijfels of je mag claimen? Gewoon doen! Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een klein percentage. Dien gemakkelijk een claim in of neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees hier meer over vluchtvertragingen.