In de meivakantie op reis naar: Kopenhagen

In de meivakantie op reis naar: Kopenhagen

Wil jij in de aankomende meivakantie een reis maken? In deze blog geven wij meer informatie voor een stedentrip naar Kopenhagen. In Denemarken is bijvoorbeeld te genieten van cultuur. Wil je hier meer over lezen en ontdekken welke steden je nog meer kunt bezoeken? Start dan nu met lezen

Een stedentripje naar het buitenland

In de vorige blog hebben wij een stad aangeraden voor een leuke stedentrip, namelijk Milaan. Vandaag bespreken wij een andere stad als een leuk alternatief voor een reis. Zeker in deze tijd van het jaar is het leuk om samen met vrienden of familie een reisje te maken naar het buitenland. Kopenhagen in een stad die zich bevindt in Denemarken en in het noorden van Europa. Het weer in Kopenhagen is te vergelijken als het weer in Nederland. Deze stedentrip is het dan ook belangrijk om warmere kleding mee te nemen. Wil je liever op vakantie naar een warmer land? Bekijk dan onze blogpagina voor meer inspiratie.

Een korte geschiedenis van Kopenhagen

Kopenhagen ligt in het oosten van Denemarken. De stad werd in 1444 uitgeroepen tot de hoofdstad van Denemarken. Op dat moment stond de stad in het teken van de haven en in de opvolgende eeuwen groeide het aantal inwoners in de stad. Verder ontwikkelde Kopenhagen zich op dezelfde manier als de rest van Europa. Dus rond de 19de eeuw waren er veel arbeiderswijken vanwege de industrialisatie. Hierdoor ontstond er nog meer ontwikkeling voor de stad. Kopenhagen is momenteel dan ook echt een moderne stad waar je prachtige architectuur zal vinden en veel levendigheid. De stad heeft iets meer dan een half miljoen inwoners en jaarlijks neemt dit nog toe.

Wat moet je echt zien in Kopenhagen?

Wanneer je besluit om naar Kopenhagen te gaan is het natuurlijk wel prettig om te weten welke bezienswaardigheden je echt moet zien. De kleurrijke huisjes van Nyhavn zijn één van de meest bekendste plekjes om te bezoeken. Verder heb je wellicht al vernomen dat er een oud pretpark te vinden is. Naast het feit dat het een leuk dagje vol avontuur is, is het ook nog prachtig om te zien. Daarnaast kan je een bezoekje brengen aan het Deense parlement of de royale tuin van Libary. Ben je een fan van musea? Dan hebben wij ook nog verschillende aanraders: nationaal museum voor kunsthistorie, Deense Muziek Museum, Botanische Tuin, Open Lucht Museum en nog meer.

Andere steden in Denemarken

Natuurlijk is Kopenhagen niet de enige stad die je kunt bezoeken tijdens een stedentripje. De stad Aalborg is een levendige stad waar je veel cultuur zult vinden. Je kunt hier heerlijke streetfood eten, meubelfabriek bezoeken, maar ook straatkunstwerken bekijken. Één van de wat oudere steden om te bezoeken is Viborg. Hier vind je veel sporen die afkomstig zijn van de oudheid. In de binnenstad zie je bijvoorbeeld oude straatjes maar ook prachtige kerken. Wil je echt genieten van geschiedenis? Dan kan je een bezoekje brengen aan de Fen Halde. Hier vind je allerlei oude bezienswaardigheden die je veel leren over de tijd van toen. Er is nog veel meer te beleven en zien in Denemarken en wij hopen dat ieder kan genieten van een heerlijke stedentrip.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.