Inreisverbod voor reizigers uit India

inreisverbod India

In de afgelopen week is het je waarschijnlijk niet ontgaan. De situatie in India met betrekking tot het Coronavirus is erg verslechterd. Hierdoor is het voor reizigers uit India momenteel niet meer mogelijk om te reizen naar Nederland. Wil je meer lezen over deze situatie en weten wat het effect is van het inreisverbod vanuit India? Lees dan snel verder.

Hoe ziet de huidige situatie in India eruit?

Na China, heeft India de meeste inwoners van de wereld. In totaal wonen meer dan 1 miljard mensen in India. In sommige gebieden is dan ook grote dichtbevolktheid aanwezig. Op dit soort plekken zal de pandemie, zoals nu ook gebeurt in het land, zich sneller verspreiden. Momenteel is er een grote tweede golf in India waardoor dagelijks vele mensen het Coronavirus oplopen. Er is zelfs sprake van een nieuw soort variant van het Coronavirus waar meerdere mensen mee besmet zijn. Hierdoor hebben bepaalde landen, waaronder ook Nederland, ervoor gekozen om een inreisverbod in te stellen.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Het inreisverbod voor reizigers uit India

De situatie in Nederland is zich steeds meer aan het verbeteren. Enkele maatregelen worden alweer versoepeld en dagelijks nemen steeds meer mensen een vaccinatie. Stap voor stap wilt de overheid steeds meer gaan versoepelen en meer mogelijk maken voor de Nederlandse bevolking. Om de huidige situatie te behouden, is er dan ook besloten om een inreisverbod in te stellen voor reizigers uit India. Deze keuze is gemaakt om een nieuwe golf binnen Nederland te voorkomen. Ook wordt het momenteel enorm afgeraden om te reizen naar India. Het is dan ook niet verstandig om nu te gaan reizen naar India aangezien je Nederland simpelweg niet meer in mag bij terugkomst.

Ik ben aan het reizen binnen India, wat betekent het inreisverbod voor mij?

Het kan natuurlijk voorkomen dat jij momenteel aan het reizen bent binnen India. Dit kan bijvoorbeeld omdat jij familie aan het bezoeken bent of omdat je simpelweg aan het genieten bent van een vakantie. Het inreisverbod heeft helaas wel een grote impact op jouw terugkomst naar Nederland. Er is geen enkele mogelijkheid om direct terug te vliegen naar Nederland vanuit India. Ga daarvoor in gesprek met jouw reisorganisatie en -verzekeraar. Wellicht dat er een alternatieve manier is hoe jij kunt terugreizen naar Nederland. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te blijven binnen India en de situatie rustig af te wachten. Als jij bijvoorbeeld familie hebt wonen in India kan je daar extra verblijven. Is dit niet het geval? Ga dan ook in gesprek met de reisverzekeraar voor andere verblijfsmogelijkheden.

Ik heb een reis geboekt naar India, wat moet ik doen?

Ben jij van plan om de aankomende weken naar India te vliegen? Er kan het een en ander veranderen. Als je nog niets gehoord hebt van de luchtvaartmaatschappij, neem dan contact met ze op over de mogelijkheden. Het belangrijkste advies wat wij kunnen geven is om niet zelf de vlucht te annuleren. Als je zelf annuleert, is er een grote kans aanwezig dat jij (een deel van) het geld kwijt bent. Zodra jouw vlucht wordt geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij, moet jij binnen 14 dagen netjes het geld terugzien op jouw rekening. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op en wij gaan voor jou aan de slag om een claim in te dienen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens je vlucht te maken met een vertraging, overboeking of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels verloopt in drie eenvoudige stappen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens en jouw persoonlijke gegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij handelen het af met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is afgehandeld, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Bij twijfel of je recht hebt op financiële compensatie kan je altijd contact met ons opnemen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Meer lezen over het indienen van een Corona-voucher? Dat kan via de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.