Is studeren in het buitenland iets voor jou?

Is studeren in het buitenland iets voor jou?

Een ultieme beleving voor student is studeren in het buitenland. Ondanks dat dit een grote beslissing kan zijn, is het er wel één om over na te denken. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe jij deze periode kan inrichten. Wil je hier meer over lezen? Lees dan nu de blog verder

Studeren in het buitenland

Studeren is de mooiste tijd van je leven, dat is wat vele oud-studenten roepen. Maar jij kan als student jouw studententijd nog mooier maken door middel van een verblijf in het buitenland. Als student heb je namelijk de keuze om te studeren in het buitenland. Vaak verblijf je dan ongeveer zes maanden in het buitenland en leer je zelfstandig nieuwe mensen kennen. Voor sommige kan dit idee eng lijken, maar alsnog is dit een tijd die je nooit zult vergeten. Je kan als student onder verschillende mogelijkheden ervoor kiezen om te studeren in het buitenland. Wij zullen hier iets uitgebreider op ingaan.

De mogelijkheden voor een studie in het buitenland

In totaal zijn er drie soorten mogelijkheden hoe jij als student kunt genieten van een buitenlandse periode. Allereerst als exchange student, hierbij volg je een minor of loop je stage. Als exchange student volg je voor ongeveer een half jaar lang een semester mee in het reguliere programma. Je zal dan ook echt kennis maken met gelijksoortige mede-studenten en vakken volgen die je eventueel ook in Nederland zou volgen. De minor komt overeen, maar je hebt als student zelf de keuze welke minor je wilt kiezen. Houd er wel rekening mee dat elke school een ander soort minor kan aanbieden. Als laatst heb je de stageperiode in het buitenland. In dit geval zal je als student enige tijd meedraaien binnen een organisatie en een stageopdracht uitvoeren.

Ga je binnen of buiten Europa?

Een belangrijke keuze is natuurlijk in welk land jij voor een half jaar wilt gaan wonen. Elk land heeft natuurlijk zijn eigen charme, maar het is logisch dat je een voorkeur hebt. Wil je liever binnen Europa studeren? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om in de tussentijd thuis te bezoeken en voor jouw familie of vrienden is het makkelijk om een bezoekje te brengen. Buiten Europa brengt een heel ander soort ervaring. Vaak ben je dan nog meer zelfstandig aangezien de afstand het soms onmogelijk maakt om in de tussentijd terug te reizen. Maar toch is deze ervaring niet minder leuk en kan dit voor sommige een extra reden zijn om buiten Europa te studeren.

Nog meer mogelijkheden voor een verblijf in het buitenland

Niet alleen voor studenten is er een mogelijkheid om in het buitenland te lezen, maar ook werknemers kunnen deze ervaring hebben. In sommige organisaties is het namelijk mogelijkheid om voor hetzelfde kantoor te werken maar dan in het buitenland. Zij hebben dan ook meerdere vestigingen en wellicht is er ruimte om op die locatie te werken. Natuurlijk kan je altijd ervoor kiezen om volledig te verhuizen en een nieuw bestaan op te bouwen. Vanwege de globalisering spreken steeds meer bedrijven de Engelse taal. Daardoor is de stap steeds makkelijker om enige tijd in het buitenland door te brengen. Voor ieder is er keuze genoeg om jouw leven in te richten zoals wens.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.