Italië: Top 5 leukste plekken

De afgelopen tijd hebben veel landen het oranje reisadvies ingevoerd. Hierdoor kan je als passagier wel reizen maar wordt het zwaar afgeraden. Een van de weinige landen binnen Europa wat nog geen oranje reisadvies heeft is Italië. Speciaal daarvoor hebben wij voor jou de vijf mooiste plekken binnen Italië uitgezocht. Benieuwd welke dit zijn? Lees de blog verder.

1. Cinque Terre, La Spezia

Cinque Terre is een regio in Italië die bestaat uit vijf dorpjes. De dorpjes bij elkaar vormen één van de bekendste bezienswaardigheden van heel Italië. De vijf dorpjes uit de regio Cinque Terre zijn: Corniglia, Manarola, Monterosso al Mare, Riomaggiore en Vernazza. Corniglia is het enige dorpje van de vijf die niet direct aan zee ligt. Wel is het dorpje volledig gebouwd op een rots. Manarola is het oudste dorpje van de vijf. De huizen die gebouwd zijn in het dorp zijn erg kleurrijk en daardoor erg fotogeniek. Monterosso al Mare is het grootste dorp van de vijf. De boulevard zit vol met restaurants en bars die gelegen liggen aan het strand. Riomaggior is het dorp wat het meest zuidelijke ligt van de vijf. Ook hier zijn veel huizen erg kleurrijk. Als laatste heb je Vernazza, waar de grootste haven van de vijf dorpjes zich bevindt.

2. Amalfikust, Amalfi, Salerno

De plaats Amalfikust ligt in het zuidoosten van Italië. Het romantische dorpje heeft verschillende soorten terrassen en staat bekend om de geurige citroenbomen. Ook veel beroemdheden kiezen ervoor om af te reizen naar Amalfikust. In het dorpje zijn er allerlei verschillende spots die je kan bezoeken en leuke activiteiten te beleven. Een leuk activiteit is bijvoorbeeld om te zeekajakken langs de Amalfikust of het bezoeken van de Ravello. Ook zijn op dit plekje twee prachtige tuinen te vinden: de Villa Cimbrono en Villa Rofolo. Daarnaast is er jaarlijks het Ravello festival waar liefhebbers van muziek en kunst zich goed kunnen vermaken.

3. Capri, Napels

Het eiland Capri, wat in de buurt ligt van Napels, is een prachtig eiland. Het eiland is wat minder bekend dan de eilanden Sardinië en Sicilië maar dat maakt het niet minder mooi. Capri heeft geen uitgaansgelegenheden waardoor je na een bezoekje aan het eiland volledig uitgerust terugkomt van vakantie. Alles op het eiland is met de voet te bereiken. Je kan vanuit Napels makkelijk vanuit de haven reizen naar Capri. Op het eiland kan je een prachtige boottocht maken om het eiland heen, een wandeling maken naar de natuurlijke boog Acro Naturale of verschillende soorten restaurantjes bezoeken waar je lekker hapje kunt eten. Het eiland ziet er prachtig uit en is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een rustiger plekje voor een vakantie.

4. Gallipoli, Lecce

Het stadje Gallipoli, wat ligt in het zuidwesten van Italië, is een authentiek havenstadje. De bevolking van de stad is erg vriendelijk en de stad heeft verschillende soorten oude gebouwen wat de stad een authentieke sfeer geeft. Één plek die je kan bezoeken in Gallipoli is Tenuta Monticelli. Het plekje ligt net buiten Gallipoli en wordt omringd door meer dan zes hectare olijfboomgaarden. De olijfbomen staan al meer dan 450 eeuwen op deze locatie. Hierdoor wordt de stad ook door getypeerd. Gallipoli heeft de grootste olijfmarkt van de Middelandse Zee. In de stad is ook een museum te vinden over de geschiedenis van de olijf. In het kasteel van Gallipoli vinden jaarlijks verschillende evenementen plaats.

5. Sicilië, Calabrie 

Sicilië is één van de meeste bekende plekken van Italië. Het eiland ligt ten zuidwesten van het Italiaanse vasteland. Het eiland is 25.000 vierkante kilometers groot en heeft 1000 kilometer aan kustlijn. Sicilië heeft een grote veelzijdigheid, daardoor is het eiland populair onder de toeristen. Je kan ervoor kiezen om heerlijk uit te rusten op het strand maar je kan ook makkelijk een rondreis maken om unieke plekjes te bezoeken. Als je kiest voor de rondreis, word je verzekerd dat je Sicilië echt leert kennen. In Sicilië kan je de grootse Valle dei Templi bezoeken. Op deze locatie staan allerlei verschillende tempels die allemaal gebouwd zijn in Dorische stijl. Een andere mooie locatie die je kent bezoeken is de actieve vulkaan Etna.

Dit waren de vijf bijzondere plekken van Italië. Natuurlijk zijn er veel meer leuke hotspots die je kan bezoeken. Houd onze blogs in de gaten voor nog meer leuke tips en tops. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? Laat het ons weten via onze social media. 

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor particuliere en zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees dan de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.