Ja, je kan op vakantie!

ja je kan op vakantie

Ben jij van plan om binnenkort een vakantie te boeken? Het lijkt in deze tijd misschien onmogelijk, maar je kan daadwerkelijk op vakantie. Wil je meer weten over het reizen in de Coronatijd? Lees ons volgende artikel ja, je kan op vakantie en ontdekt meer rondom het reizen in de Coronatijd.

De luchtvaart heeft het in deze tijd zwaar

Een branche die vorig jaar compleet stil kwam te staan, was de luchtvaartbranche. Veel mensen hebben hun baan verloren of werden tijdelijk op non-actief gezet. Gelukkig kwam er verbetering in de branche en mochten we weer gaan vliegen. Wel met een stuk aantal minder vluchten dan in de periode voor de pandemie. In totaal is de luchtvaart met 61% afgenomen in het jaar 2020 en zijn er ruim 23 miljoen mensen richting het buitenland gevlogen. Hopelijk kan de luchtvaart dit jaar rustig weer oppakken en komen we niet meer in een situatie terecht zoals vorig jaar. Het kan nu nog verwarrend zijn of je daadwerkelijk mag gaan reizen.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Het reisadvies zegt van niet, maar ja je kan op vakantie

Er kan door de maatregelen een hoop verwarringen zijn ontstaan. Het oud-demissionair kabinet heeft een reisadvies ingesteld om tot en met 15 april niet te gaan reizen. Het kan daardoor lijken alsof je niet mag reizen naar het buitenland, maar ja, je kan daadwerkelijk wel op vakantie. Het afraden van het reizen heeft namelijk niets te maken met het niet op reis mogen, het is enkel een advies. Om het moment dat er een verbod wordt opgesteld om te reizen, is het niet meer mogelijk. Echter is dit niet het geval en mag jij nog steeds op reis naar het buitenland. Wil jij binnenkort dus een reis gaan boeken? Dat is dus nog steeds mogelijk.

Waar moet je rekening mee houden?

Ondanks dat je wel mag reizen, is het belangrijk om rekening te houden met een paar zaken. De maatregelen in een ander land spelen wel een grote rol in het ervaren van een leuke vakantie. Zodra alles gesloten is en er een avondklok van 18.00, kan je er beter voor kiezen om te reizen naar een ander gebied. Ook kan er een inreisverbod zijn in een land dus is het niet mogelijk om naar dat land toe te reizen. Tevens schommelen de besmettingen wereldwijd dus het kan zomaar zijn dat er toch wordt besloten om niet te mogen reizen. Sluit daarom een reisverzekering af voordat je op reis gaat om vervelende situaties te voorkomen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.