Kan ik in de aankomende periode nog zonder zorgen reizen?

Momenteel ziet de situatie in Nederland er niet goed uit. Er zijn afgelopen periode nieuwe maatregelen aangekondigd vanwege de toenemende besmettingen. Als de situatie niet verbetert, zullen er nog strengere maatregelen komen. Voor reizigers zal deze situatie wellicht wat onzekerheid brengen en zullen vragen ontstaan. Lees in dit artikel of jij in de aankomende periode nog kan reizen zonder zorgen en welke scenario’s zich kunnen voordoen.

Welke situatie speelt er momenteel?

De besmettingen zijn in de afgelopen periode weer toegenomen. Het is niet duidelijk waar de oorzaak ligt van de toename, maar er zijn dus wel weer maatregelen aangekondigd. De overheid mikte erop om op 1 november 2021 volledig maatregel vrij te zijn, helaas ziet de situatie er slechter uit dan voorheen. In de aankomende dagen moet nog blijken of deze maatregelen echt zullen werken en de besmettingen zullen afnemen. Er is dus wel een mogelijkheid dat de maatregelen nog zwaarder zullen worden en steeds minder mogelijk is, dit voornamelijk voor de ongevaccineerden. Voor de luchtvaartbranche is momenteel één maatregel aangekondigd, namelijk op de hele luchthaven verplicht een mondkapje dragen. Zullen de maatregelen voor de luchtvaartbranche ook zwaarder worden? Kan ik nog wel reizen zonder zorgen?

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Moet ik mij zorgen maken om mijn reis?

Voor reizigers is het logisch dat er een lichte onzekerheid is ontstaan sinds de laatste persconferentie en jij afvraagt of je nog kan reizen zonder zorgen. Sinds de situatie verslechterd is en maatregelen zijn aangekondigd, is de vraag of jouw aankomende reis nog wel zal plaatsvinden in de aankomende weken. Om jullie iets meer informatie te geven, bespreken wij de volgende scenario’s die kunnen plaatsvinden. Het belangrijkste is natuurlijk of het luchtruim weer volledig dicht zal gaan. Deze situatie zal in de aankomende weken niet gebeuren, maar niet als de besmettingen, ziekenhuisopnames en doden extreem zullen toenemen. Maar zoals wij eerder hebben gezien tijdens de lockdown van vorige herfst, het luchtruim werd niet gesloten. Voor jouw geboekte reis hoef jij dan geen zorgen te maken.

Kan ik nu nog een reis boeken voor over een aantal weken?

Wel zijn er nog een andere scenario’s die kunnen plaatsvinden als de situatie nog slechter wordt. Deze scenario’s kunnen wel invloed hebben op mensen die eventueel een reis willen boeken. De vraag om te kunnen reizen zonder zorgen is dat ook een logische. Het is goed om hierbij stil te staan op het moment dat je een reis wilt boeken. Zo kan het voorkomen dat een gebied weer een inreisverbod instelt voor elke Nederlander. Dan het is niet mogelijk om meer te reizen vanuit Nederland. Wel kan je bijvoorbeeld via een ander gebied dit land binnentreden. Dit is dus wel een goede mogelijkheid. Een ander scenario is dat ongevaccineerden geweigerd worden in een bepaald gebied. In dit geval kan je het land op geen enkele andere manier in. Gelukkig zijn er genoeg landen die wel ongevaccineerden verwelkomen. Deze lijst met landen kan je vinden in de volgende blog.

Wat kan ik doen als mijn reis wel wordt geannuleerd?

Er is altijd een mogelijkheid dat een reis wordt geannuleerd, niet alleen vanwege de pandemie, maar ook door andere redenen. Inreisverboden kunnen er wel voor zorgen dat annuleringen kunnen plaatsvinden in tijden van de pandemie. Dit is natuurlijk een vervelende situatie en zeker als de reis op korte termijn zal plaatsvinden. Bij een annulering heb je gelukkig wel rechten en zorgen voor (financiële) compensatie. In het geval dat de reisorganisatie jouw reis annuleert, moet jij altijd het geld terug krijgen. Is deze annulering 14 dagen voor vertrek? Dan heb jij zelfs recht op een financiële compensatie. Het is wel belangrijk om te weten dat wanneer jij de vlucht annuleert, dit recht komt te vervallen en een deel van geld niet meer terug zal ontvangen. Daarom is het belangrijk om nooit zelf de vlucht te annuleren.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.