Kan ik nog wel een reis boeken zonder boosterprik?

Kan ik nog reizen zonder boosterprik?

De nieuwe regelingen zorgen ervoor dat zonder een boosterprik de internationale QR-code komt te vervallen. Niet alleen is dat erg vervelend, maar ook zorgt dit voor een hoop onduidelijkheid. Om jullie daarbij te helpen biedt Claim Rebels reisadvies op maat aan. Wil je meer lezen over de situatie omtrent de internationale QR-code, de onduidelijkheden en het op maat reisadvies? Lees dan nu onze blog over of je nog een reis kan boeken zonder boosterprik.

De internationale QR-codes komen te vervallen wanneer de boosterprik niet wordt genomen

Inmiddels is het voor de meeste mensen het gebruiken van de QR-code een gebruikelijke handeling. Dit geldt niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland moeten onze reizigers de QR-code gebruiken. In de afgelopen weken is het duidelijk geworden dat er een nieuwe regeling wordt ingediend door ons Demissionair Minister van Volksgezondheid. Iedereen die volledig is gevaccineerd krijgt een QR-code voor binnenlandse en buitenlandse activiteiten. Echter, wanneer er wordt gekozen om niet een booster te nemen, vervalt deze code. Deze code vervalt niet direct maar negen maanden na de laatste prik. Het vervallen van de QR-code is enkel alleen voor internationale activiteiten. Voor de Nederlandse QR-code gelden ander soort regels.

Voor reizigers ontstaan er een hoop onduidelijkheden

Het vervallen van de QR-code zal voor sommige reizigers zwaar vallen aangezien niet iedereen de boosterprik wil nemen. Het nieuws omtrent de nieuwe regeling heeft echter wel gezorgd voor een hoop onduidelijkheden. Het idee heerst dat de Nederlandse QR-code komt te vervallen. Dit is gelukkig niet het geval, maar het is logisch dat deze gedachte is ontstaan. Daarnaast heerst ook het idee dat het niet meer mogelijk is om te reizen naar het buitenland. Ook dit is niet het geval. Reizigers kunnen te alle tijde een PCR-test afnemen voor vertrek en genieten van een vakantie. Dit is niet mogelijk voor alle bestemmingen aangezien sommige landen enkel volledig gevaccineerden toelaten.

Hoe zien de regelingen eruit voor verschillende landen

Wat een erg vervelende situatie is, is dat elk land een ander soort regeling heeft. Zo heeft Oostenrijk bijvoorbeeld aangekondigd om alleen volledig gevaccineerden met een boosterprik te verwelkomen. Landen zoals de Verenigde Staten, Bali, Singapore en Nieuw-Zeeland laten wel volledig gevaccineerden toe zonder een boosterprik. Dan zijn er nog gebieden waar je eerst verplicht in quarantaine moet, ongeacht of je volledig gevaccineerd bent. Een goed voorbeeld hiervan zijn het Verenigd Koninkrijk en Italië. Tot slot zijn er nog landen waar momenteel naar toe kunt reizen zonder extra maatregelen of handelingen zoals Mexico.
Voor reizigers zijn al deze ontwikkelingen onoverzichtelijk, zeker omdat deze per dag kunnen veranderen. Claim Rebels houdt zich dagelijks bezig met deze ontwikkelingen en heeft daarvoor de volgende oplossing.

Het reisadvies op maat, Claim Rebels zoekt het voor jou uit

Zoals eerder vernoemd veranderen de reisadviezen, maatregelen en regels dagelijks. Elk land heeft zijn eigen regels waarvoor dit erg onoverzichtelijk is voor reizigers. Claim Rebels is volledig geïnformeerd over de dagelijkse veranderingen en wilt de reiziger graag helpen om het plezier te behouden in het reizen. Ons reisadvies op maat zal jou dan ook van alle relevante informatie voorzien over het land van bestemming. Wij zoeken voor je uit welke zaken je moet regelen, welke maatregelen er spelen en meer. Hierdoor hoef jij niet meer het internet af te zoeken naar informatie en ontvang jij deze in één bundel waardoor alles overzichtelijk blijft. Heb jij interesse in reisadvies op maat of heb je een vraag? Mail dan naar info@claimrebels.com en wellicht kunnen wij iets voor jou betekenen.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.