Kan ik op reis met de oplopende besmettingen?

Kan ik op reis met de oplopende besmettingen?

Berichtgeving laat weten dat de Coronabesmettingen in ons laten weer aan het oplopen zijn. Als reiziger kan dit zorgen voor mogelijke zorgen. In dit artikel beschrijven wij echter dat deze zorgen niet nodig zijn en op welke zaken jij moet letten. Wil je meer weten over de situatie? Start nu dan met het lezen van het artikel.

De oplopende besmettingen in Nederland

Een lange periode leek er bijna geen sprake meer te zijn van het Coronavirus in Nederland. Sinds de laatste lockdown is er afbouwend een ontwikkeling geweest waarbij er uiteindelijk geen maatregelen meer waren. Het leven ging weer door zoals tevoren, maar inmiddels laat de berichtgeving weten dat er weer sprake is van oplopende besmettingen. Naast de situatie die momenteel al speelt op Schiphol, kan deze berichtgeving ook zorgen voor extra zorgen. Gelukkig valt de situatie momenteel nog mee waardoor er geen reden tot paniek is. Als reiziger zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. In dit artikel vertellen wij meer over deze zaken.

De reisadviezen en kleuren

Een belangrijk onderdeel met oplopende besmettingen zijn de reisadviezen en de passende kleuren. Dit advies geeft aan in wat voor situatie het land verkeert en of het verstandig is een reis te boeken. Echter is dit advies niet bindend dus als reiziger kan je zelf bepalen of je wilt reizen naar dit gebied. Bij een groen of geel reisadvies is het veilig om te reizen, maar bij een geel advies is het goed om de situatie in de gaten te houden. Bij een oranje of rood reisadvies is het minder veilig om te reizen en zeker bij een rood advies wordt het afgeraden om te reizen. Deze factoren geven aan of het veilig genoeg is om te reizen, maar als reiziger bepaal je uiteindelijk zelf wanneer je een bezoekje brengt aan het desbetreffende gebied.

De getroffen maatregelen omtrent reizen

De maatregelen spelen voornamelijk een belangrijke rol als het aankomt tot voorbereiden en mogelijkheden. Wanneer er namelijk veel maatregelen zijn getroffen is het als reiziger vaak niet mogelijk om veel te beleven. Daarvoor is ook belangrijk om goed op te letten welke maatregelen er zijn getroffen. Momenteel zijn er niet veel maatregelen als het gaat om het reizen. In Europa is het vrij makkelijk om te reizen. Voor sommige gebieden heb je nog wel een Coronapas nodig, maar bij de meeste landen is deze regel komen te vervallen. Buiten Europa kunnen deze regels nog weleens verschillen. Zoek daarvoor altijd van tevoren op welke maatregelen en regels er momenteel actief zijn in het land van bestemming.

Moet ik me als reizigers zorgen maken?

Met de oplopende besmettingen is het logisch dat jij als reiziger je wellicht zorgen kunt maken. Momenteel is deze zorgen niet nodig. De besmettingen zijn oplopend, maar nog wel beperkt waardoor je volop kunt genieten. Hou er wel rekening mee dat deze situatie altijd nog kan veranderen en zeker als het gaat om reizen buiten Europa. In ons blog overzicht kan je allerlei soorten artikelen lezen over het reizen en Corona. In de afgelopen jaren hebben wij veel informatie verzameld die jou wellicht kan helpen tijdens het boeken van de reis. Ga via de link naar de andere blogs toe.

​​Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.