Kan ik reizen in de voorjaarsvakantie?

reizen voorjaarsvakantie

De kerstvakantie is inmiddels alweer achter de rug. In deze periode is er vooral afgereisd naar Curaçao, Aruba of Bonaire. De eerst volgende periode waarin weer mogelijk gereisd kan worden is in de voorjaarsvakantie. Nu is natuurlijk de vraag of je kan reizen in de voorjaarsvakantie. In dit artikel vertellen wij of dit mogelijk is om een reis te boeken voor de komende periode.

Het huidige reisadvies vanuit Rijksoverheid

Inmiddels is het alweer bijna een jaar geleden dat het coronavirus de hele wereld heeft overgenomen. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat de gehele reisbranche tijdelijk heeft stil gelegen. Na een aantal maanden pakte de luchtvaart het weer rustig op om te gaan vliegen en passagiers te vervoeren naar het buitenland. Toch zijn er veel mensen die afzien van het reizen in deze periode. Dit komt namelijk door het opgestelde reisadvies van het Rijksoverheid. Het advies geeft aan of het verstandig is om te reizen en de meeste landen kleuren momenteel oranje. Bij een oranje reisadvies is er een bedreigende situatie aanwezig en wordt er dus afgeraden om te gaan reizen.

Is het mogelijk om te reizen om te reizen in de voorjaarsvakantie?

In de aankomende weken is er waarschijnlijk geen verandering in het reisadvies. Dit betekent dat de meeste landen op de wereldkaart oranje blijven. Wil jij voor de voorjaarsvakantie nu een reis boeken naar het buitenland? Dat is nog steeds mogelijk. Het reisadvies is namelijk geen bindende factor of jij wel of niet mag reizen. Het is slechts een advies of het verstandig is. Daardoor mag jij nu nog steeds een reis boeken naar het buitenland. Dit geldt dus ook voor de aankomende periode in de voorjaarsvakantie. Wel kan het voorkomen dat er minder vluchten gaan naar het buitenland, maar het is dus niet onmogelijk om een geschikte reis te boeken.

Mogelijke reizen om te boeken in de voorjaarsvakantie

Er zijn verschillende soorten reizen die je kan boeken in de voorjaarsvakantie. Omdat de temperaturen in Nederland nu laag zijn, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te reizen naar een warm land. Drie goede mogelijkheden zijn dan: Curaçao, Aruba of Bonaire. Vind je de kou niet erg en hou je ook van een sportieve activiteiten? Dan kan je kiezen om een reis te boeken naar Oostenrijk of Frankrijk. In verschillende gebieden is het nog mogelijk om te skiën. Wel zijn er verschillende maatregelen getroffen en is het verplicht om ook op sommige pistes een mondkapje te dragen. Weten of je een skivakantie kan boeken in de aankomende periode? Lees ons artikel over het boeken van een skireis.

Waar moet ik opletten tijdens het boeken van een reis?

Natuurlijk ziet het reizen tijdens de pandemie er wel anders uit dan normaal. Op de luchthavens zijn er allerlei soorten regels opgesteld om de veiligheid van de reizigers te waarborgen. Zo moet jij voordat je op reis gaat verplicht een Coronatest doen. Op de luchthaven zelf is het verlicht om een mondkapje te dragen en dit geldt ook voor in het toestel. Reis jij naar een gebied met een oranje reisadvies? Dan ben jij verplicht om na terugkomst tien dagen in quarantaine te gaan. Het is ook belangrijk dat jij je goed inleest voordat je op reis gaat. Ieder land heeft zijn eigen maatregelen opgesteld dus om misverstanden te voorkomen is het goed om vooraf in te lezen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen. Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.