Was jij onderweg naar het vliegveld en kwam je erachter dat TUI Fly België de vlucht heeft geannuleerd? Als luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten op het moment dat de luchtvaartmaatschappij de vlucht annuleert. Vanaf een bepaald aantal uur kan jij in aanmerking komen voor een compensatie van maximaal €600. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor deze compensatie? Krijg ik een vergoeding bij annulering van TUI Fly België? Lees dan snel verder.

Recht op een vergoeding bij aan annulering van TUI Fly België

Een vertraging en daardoor uren moeten wachten is erg vervelend. Zeker als je een belangrijke afspraak hebt in het buitenland die niet kan wachten. Als Europese luchtvaartpassagier heb jij verschillende rechten als de probleemvlucht van TUI Fly België vertraagd. Er is een speciale regeling voor een vertraging die minimaal drie uur duurt. Die regeling is te lezen in de Verordening 261/2004. Zo staat hierin dat jij een compensatie mag claimen voor dit ongemak. De hoogte van de compensaties verschillen per vlucht. Wel is er een uitzondering op de regel. Op het moment dat de luchtvaartmaatschappij niets kan doen aan de vertraging, komt het recht op compensatie te vervallen. 

Er zijn verschillende vergoedingen die je kunt ontvangen bij een annulering van TUI Fly België

In de Verordening 261/2004 staan verschillende compensaties. Wat voor compensatie jij ontvangt, hangt volledig af van de vluchtafstand. Belangrijkste om te weten is dat de vertraging van TUI Fly België een minimale duur heeft van drie uur. De maximale vergoeding die je kan ontvangen is €600. Binnen Europa is er sprake van een compensatie bij:

€ 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km

€ 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Belangrijk om te onthouden is dat de vlucht moet starten binnen Europa of je vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is en de vlucht minimaal drie uur is vertraagd, heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie.

Vlucht buiten Europa geannuleerd? Deze vergoeding krijg je ervoor

Is de vlucht van TUI Fly België geannuleerd en wil jij je geld terug, maar was jij niet in Europa? Zo lang de luchthaven vertrek als eindbestemming een land in Europa heeft, dan weet jij zeker dat je een claim mag indienen voor het ticketbedrag en een eventuele compensatie. Ook hier moet bij vluchten buiten Europa een minimale vertraging van drie uur zijn geweest om te claimen. De bedragen voor het vliegen buiten Europa zien er als volgt uit: De vluchtafstand is tot 1500 km, dan ontvang je € 250

De vluchtafstand is meer dan 1500 km, maar minder dan 3500 km, dan ontvang je € 400

De vluchtafstand is meer dan 3500 km, dan ontvang je € 600

Claim Rebels helpt jou een vergoeding te claimen bij een annulering van TUI Fly België

Heb jij een vertraging, annulering of een vlucht gemist van TUI Fly België? Claim Rebels helpt jou een claim in te dienen op deze vlucht. Jij kan tot maximaal €600 compensatie ontvangen als jij een vertraging had met TUI Fly België. Wij komen op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Twijfels of je mag claimen? Gewoon doen! Claim Rebels werkt met een no cure, no pay model. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een klein percentage. Dien gemakkelijk een claim in of neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina door.