Waar moet ik op letten bij het boeken van een reis?

Waar moet ik op letten bij het boeken van een reis?

De zomer is nu echt aangebroken en langzaam maar zeker willen we misschien toch een vakantie boeken voor deze zomer. Op bezoek bij familie, weekendje weg met vrienden of er even tussenuit met je partner. Nu er steeds meer grenzen open gaan, kunnen we concrete plannen maken. Waar moet ik op letten bij het boeken van een reis?

Los ticket

Wij krijgen veel meldingen van consumenten die onlangs een vlucht hebben geboekt en dezelfde vlucht alsnog een week later wordt geannuleerd door de aanbieder. Niet fijn als je je hebt verheugd op een reis die elke keer weer geannuleerd wordt. En zeker niet wanneer je het verschil van de ticketprijs niet verrekend krijgt, terwijl de reis een week later goedkoper is. Het is in dit geval heel belangrijk om uit te zoeken waarom de aanbieder de reis annuleert. Is dit omdat er op de bestemming restricties zijn, dan is de kans groot dat de reis een week later ook geannuleerd wordt. 

Stel je voor dat er reizigers het land niet in mogen, maar er wordt alsnog een reis aangeboden door de reisorganisatie. Je kunt er dan zeker van zijn dat de vluchten geannuleerd worden, zolang er nog steeds een inreisverbod geldt. Houd daarom in de gaten 

of en wanneer je naar een bestemming mag reizen voordat je een ticket boekt, zélfs als je een paspoort hebt van het land waar je heen wilt. Controleer hier wat de adviezen zijn per bestemming. 

Pakketreis

Net zoals bij een los ticket kan en zal de reis geannuleerd worden wanneer er een inreisverbod geldt. Ook kan het zijn dat de reis geannuleerd wordt om andere redenen, bijvoorbeeld omdat de accommodatie gesloten is. De regels verschillen per land en kunnen ook in de loop van de tijd aangescherpt of versoepeld worden. Belangrijk is dus om te kijken wat de ‘corona’ cijfers zijn per land. Deze kunnen stijgen of dalen. Houd er rekening mee dat er bij een stijging de regels aangescherpt kunnen worden. 

Wat moet ik nou als reiziger doen?

Het allerbelangrijkste is jezelf op de hoogte houden van de ontwikkelingen. De vragen die je jezelf kan stellen zijn:

  • Wat is het reisadvies dat de overheid afgeeft? 
  • Wat doen de corona cijfers in het land waar ik heen wil? 
  • Wat zijn de restricties voor reizigers op mijn bestemming? 
  • Wat dekt mijn (annulerings)verzekering? 
  • Kan ik nog terugkeren als ik op bestemming ben en er een ‘lockdown’ komt? 

Indien je jezelf veilig kunt stellen bij het beantwoorden van deze vragen, dan is de kans minder groot dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. Mocht de reisorganisatie toch de reis annuleren, dan kan je een claim indienen om jouw geld terug te vragen. 

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor particuliere en zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees dan de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.