Top 5 leukste plekken in Portugal voor een vakantie in zomer 2021

leukste plekken Portugal zomer

In onze vorige blog lieten wij jullie weten welke zaken je moet regelen voor een vakantie naar Portugal. Wij maakten een introductie tot vijf verschillende plekjes die je moet bezoeken in Portugal. In deze blog lees je de top vijf leukste plekken in Portugal voor een vakantie in de zomer 2021. Start direct met lezen en kom meer te weten over de leukste plekken in Portugal voor zomer 2021.

Leuke plekken in Portugal voor zomer 2021, Faro

Bij de Portugese zuidkust ligt een prachtige stad genaamd Faro. De stad is omringd met verschillende prachtige dorpen die een zomers gevoel geven. Toch kan een bezoek aan de stad niet ontbreken. Het is een relatief kleine stad, maar erg sfeervol. De inwoners werken erg hard en dat is terug te zien in de verschillende restaurants. In Faro is de bijzondere ontwikkeling van de Romeinse historie kenmerkend. Tijdens een stadswandeling zie je verschillende stadsmuren die afkomstig zijn uit de middeleeuwen en prachtige gebouwen, zoals de Sé de Faro en Igreja do Carmo. Een ander leuk deel van de stad om te ontdekken is de jachthaven waar je ook heerlijk een hapje kunt eten.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Leuke plekken in Portugal voor zomer 2021, Coimbra

Coimbra, ook wel de grootste universiteitsstad van Portugal. De stad is uniek, traditioneel en erg fotogeniek. Deze stad is daarentegen geen drukke toeristische bestemming, maar het is een bezoek zeker waard. In 1139 was Coimbra de eerste hoofdstad van Portugal toen het land nog een koninkrijk was. Rio Mondego is de grootste rivier in Portugal die door deze stad vloeit. Naast deze rivier zijn er vele restaurantjes waar je kunt genieten van het uitzicht terwijl je ondertussen een hapje eet. Wat ook een bezoekje waard is, is de universiteit van Coimbra. Het voormalig paleis van Alcáçova is het hoofdgebouw geworden van de universiteit. Tevens kun je vanaf het Universiteitsplein is de prachtige stad van Coimbra te bewonderen.

Op vakantie in Portugal naar Évora

Een andere stad die zich bevindt in het zuiden van Portugal is Évora. Ook in deze stad zijn de Romeinse invloeden terug te vinden. De stad is door Romeinen opgericht dankzij de vruchtbare grond en heeft het daarom de naam Évora gekregen. Door de stad loopt een stadsmuur van zes kilometer die zelfs is toegevoegd aan UNESCO. Ook Évora is een oude studentenstad met een ontspannen sfeer. De unieke bezienswaardigheden zijn allemaal op loopafstand te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Sé Catedral de Évora of Templo romano de Évora. In de stad kan je ook genieten van een hapje of drankje op verschillende terrassen.

Madeira geschikte plek om te genieten van rust

Madeira is een Portugees eiland wat zich bevindt in de Atlantische Oceaan. Het eiland is relatief klein met 111.892 inwoners. Rondom de kust van Madeira zijn voornamelijk rotsen te vinden. Het binnenland heeft verschillende bergen waardoor er verschillende klimaatzones aanwezig zijn. Op sommige stukken zal het veel meer regenen en is het verstandig om je daarop voor te bereiden. Omdat het eiland niet veel bewoners heeft, is er veel fauna en flora op het eiland. Door de verschillende bergen kan je hiervan genieten en volledig tot rust komen. Je kan ervoor kiezen om verschillende eilanden te bezoeken die dicht bij Madeira liggen. Dit zijn de eilanden Porto Santa, Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens.

De Azoren is het Hawaï van Europa

Onze laatste tip is het prachtige gebied Azoren. Ook dit eiland wordt niet veel bezocht door toeristen waardoor je heerlijk kunt genieten van de lokale cultuur. Het gebied heeft de naam “Hawaï van Europa” gekregen door zijn prachtige omgeving, omringd met allerlei bergen. Hou jij van een sportieve vakantie? Dan is een bezoekje naar de Azoren echt een aanrader, aangezien je veel bergen kunt beklimmen om zo te genieten van het uitzicht en de omgeving. In het stadje kan je genieten van heerlijke gerechten en ondertussen genieten van uitzicht. Vergeleken met de andere genoemde plekken kan een verblijf aan de prijzige kant zijn. Maar voor een niet te al de dure prijs kan je genieten van de heerlijke gerechten en drankjes. Dit was de top vijf leukste plekken voor een vakantie in Portugal voor in de zomer.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.