Mag ik een claim indienen bij een vertraging op Schiphol?

Mag ik een claim indienen bij een vertraging op Schiphol?

De situatie van Schiphol is momenteel nog niet onder controle en het ziet er naar uit dat hier ook geen verandering in gaat komen. Hierdoor is het als reiziger goed om hier rekening mee te houden. Er zullen namelijk vertragingen of annuleringen ontstaan, maar mag ik een claim indienen bij een vertraging op Schiphol? Het antwoord op deze vraag lees je in deze blog.

De situatie rondom Schiphol

De afgelopen weken zijn er vele verhalen te zien over de drukte op Schiphol. Door tekort aan personeel en verschillende stakingen lopen de processen momenteel niet soepel. De tekorten zorgen ervoor dat reizigers soms uren kunnen wachten om bagage in te checken. Vele reiziger houden hun hart vast voordat hun reis al überhaupt vertrekt vanaf Schiphol. Er is namelijk een kans dat hierdoor vluchten worden gemist, vertraagd of zelfs geannuleerd. Het boeken van een reis hoort oorspronkelijk te resulteren tot een fantastische periode, maar door deze ontwikkelingen ontstaat er grote onzekerheid. Een kleine verlichting is echter wel dat tijdens een vertraging de reiziger een claim mag indienen.

Vertraging hebben op een vlucht

Achter alle vluchten die dagelijks worden gepland zit een gigantisch logistiek proces. Daarvoor is het ook belangrijk dat vluchten op tijd vertrekken of landen om dit proces niet te heftig te verstoren. Toch kan het weleens voorkomen dat vluchten vertragingen of annuleren. Het is echter wel belangrijk dat de luchtvaartmaatschappijen niet zelf tijden uitmaken als het aankomt tot vertrek en om dit proces te controleren zijn er wettelijke regels ingesteld. Één van die regels is dan ook wanneer er sprake is van een te lange vertraging. Luchtvaartmaatschappijen zijn dan verplicht om een compensatie uit te keren aan de reizigers. Wel zijn hier verschillende voorwaarden aan verbonden.

Bij welke voorwaarden mag je een claim indienen?

Een vlucht kan om verschillende redenen zijn vertraagd en hierdoor kan ook de duur van de vertraging enorm verschillen. Om reizigers te compenseren mogen ze na een vertraging een claim indienen. Het indienen van de claim mag onder de volgende voorwaarden: de vlucht is minimaal drie uur vertraagd, de vertraging heeft in de afgelopen twee jaar plaatsgevonden en de vertraging heeft plaatsgevonden op een luchthaven of is veroorzaakt door een luchtvaartmaatschappij die lid is van de Europese Unie. Zijn deze drie voorwaarden af te vinken? Dan mag jij een claim indienen. Hou er wel rekening mee dat er ook sprake kan zijn van buitengewone omstandigheden. In deze gevallen kon de luchtvaartmaatschappij de vertraging niet zelf veroorzaken en is er geen recht om te claimen.

Op welke bedragen kan ik rekenen als ik een claim indien?

Ondanks dat het hebben van een vertraging voor niemand een leuke gebeurtenis is, kan de mate van vertraging wel verschillen. In sommige gevallen is er namelijk sprake van een langere vlucht met een overstap waardoor de vertraging nog minder prettig is. Daarvoor kunnen reizigers verschillende bedragen claimen die gebonden zijn aan de vliegafstanden. In totaal zijn er drie soorten bedragen die je kunt claimen: € 250, € 400 of € 600 euro. € 250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km, € 400 compensatie bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km of € 600 compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 km. Dit zijn de verschillende bedragen die horen bij de desbetreffende vliegafstand.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.