Mag ik reizen tijdens de lockdown?

In de afgelopen tijd zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd waardoor er weer minder vrij te leven is in Nederland. Ook staat een ernstige maatregel voor de deur die invloed kan hebben op een grote groep, namelijk het 2G-systeem. Wil jij het liefst naar het buitenland, maar vraag jij je af of je mag reizen tijdens de lockdown? In deze blog lees jij meer over de situatie rondom reizen tijdens de lockdown.

Wat is de huidige situatie?

Nederland zit momenteel is een lichte lockdown. Clubs zijn gesloten, evenementen zijn afgelast, horeca moet om 20.00 uur sluiten en winkels sluiten om 18.00 uur. Ook moet jij op de meeste plekken een Coronapas laten zien. Dit geldt voor de horeca, niet-essentiële winkels en de sportscholen. Deze maatregelen zijn getroffen om de ziekenhuisbelasting niet te laten toenemen. Voor de reisbranche zijn er momenteel geen extra maatregelen getroffen, dus vooralsnog mag jij een reis boeken. Wel moet jij ook op de luchthavens een Coronapas laten zien. Ben jij niet gevaccineerd? Zorg er dan voor dat jij maximaal 48 uur negatief bent getest om te kunnen deelnemen aan de vlucht.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Hoe zal de aankomende periode eruitzien?

Hoe de aankomende periode eruit komt te zien is momenteel vrij onduidelijk. De lichte lockdown zal nog een tijdje duren en daarna gaat de Nederlandse bevolking over op strengere maatregelen. Het ziet er naar uit dat het 2G-systeem zijn intrede zal maken. Dit wil zeggen dat mensen die ongevaccineerd zijn buiten het systeem moeten leven. Ook gaat dit een groot effect hebben voor de banen van de bevolking. Momenteel is het wettelijk niet mogelijk om mensen verplicht te laten vaccineren voor werk en school. Maar als deze wet daadwerkelijk wordt aangepast, zal dit een dramatische situatie worden. Dit geldt ook voor de reisbranche waarin Cabine Crew wellicht niet meer kan werken op basis van de huidige omstandigheden.

Mag ik een reis boeken tijdens de lockdown?

Voor sommige mensen zal een reis naar het buitenland voelen als een uitweg in deze vervelende situatie. Zeker wanneer het voor een groep te onmogelijk is om hier het leven voort te zetten. De vraag is natuurlijk of jij kan reizen tijdens de lockdown. Die vraag is simpel te beantwoorden: als het luchtruim niet is gesloten mag jij een reis boeken en het vliegtuig pakken naar het buitenland. Er is momenteel geen nieuwe maatregelen aangekondigd voor de luchtvaartbranche waardoor de reizigers waarschijnlijk nog met een negatieve PCR-test kunnen reizen. Houd er wel rekening mee dat een 2G-systeem wel een intrede kan maken, ook voor de reizigers die een vliegreis willen maken.

Waar kan ik naartoe reizen in de lockdown?

In andere landen in Europa gebeuren nagenoeg dezelfde ontwikkelingen als in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Duitsland, Frankrijk of Italië. Om deze reden heeft een reis binnen Europa momenteel geen andere vooruitzichten met zich mee. Ook buiten Europa zijn er gebieden die enkel gevaccineerden toelaten zoals bijvoorbeeld Amerika, Bali, Singapore en Thailand. Ben jij er wel van overtuigd om op reis te gaan naar het buitenland? Wij raden aan om te kijken naar Mexico of de gebieden in Zuid-Amerika. In deze gebieden spelen deze regels momenteel nog een minder grote rol waardoor je als toerist vrij kunt bewegen en echt even kunt ontsnappen aan de Nederlandse situatie.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.