Mijn cruiseschip is vertraagd, wat nu?

Het aantal mensen dat een cruisereis boekt als vakantie neemt steeds meer toe. De drie meeste favoriete cruisebestemmingen van Nederlanders zijn Centrale en Westelijke Middellandse Zee, Caraïbisch gebied en Noord-Europa. De kosten van een cruise kunnen aardig oplopen hoe verder de eindbestemming is. Toch kan het ook voorkomen dat een cruiseschip wordt vertraagd. Ben jij benieuwd wat voor regelingen er zijn tijdens een vertraging van een cruiseschip? Lees het artikel verder.

Mijn cruiseschip is binnen Europa vertraagd

Als passagier die reist over zee en binnenwateren heb je overal in Europa dezelfde rechten. Zo heb jij recht op informatie en een passende bijstand als er vertraging is. Hiernaast mag jij een compensatie aanvragen voor deze vertraging. Als zeevaartpassagier sta jij in jouw recht om een claim in te dienen op het moment dat het cruiseschip is vertraagd. Zodra je een claim indient, kan jij een compensatie ontvangen of het volledige aankoopbedrag als er sprake was van een annulering. Het minimale bedrag wat je kan ontvangen voor de vertraging in 25% van het aankoopbedrag. De vergoeding van 25% mag jij claimen als er sprake is van een vertraging van:

  • Een uur in het geval van geregelde dienst met een duur van hooguit vier uur;
  • Twee uur in het geval van een geregelde dienst van meer dan vier, maar minder dan acht;
  • Drie uur in het geval van een geregelde dienst met meer dan acht, maar ten hoogste vierentwintig uur; of
  • Zes uur in geval van een geregelde dienst van meer dan vierentwintig uur.

Jij mag een vergoeding van 50% op het vervoersbewijs claimen als de bovenstaande vertragingen dubbel zo lang duren.

Mijn cruiseschip is buiten Europa vertraagd

Niet alleen in Europa maar ook buiten Europa zijn er verschillende cruiseschepen die varen met passagiers. In sommige gevallen starten de cruisereizen niet in Europa en moeten de zeevaartpassagiers vliegen naar de plek van bestemming. Op het moment dat dit een pakketdeal is van een vlucht en cruise samen kan jij dit claimen bij de reisorganisatie als de vlucht is vertraagd. Heb jij dit los van elkaar geboekt? De reis moet starten vanuit Europa en dan heb jij het recht om een claim in te dienen als er sprake is van vertraging of annulering. Daarnaast moet je ook rekening houden dat er minimaal drie uur vertraging was op jouw reis waardoor jij een volledige claim kan indienen. Overleg van tevoren goed met de reisorganisatie wat de mogelijkheden zijn omtrent het samen boeken van vlucht en cruisereis om misverstanden te voorkomen.

Dien een claim in op vertraagde cruisereizen via Claim Rebels

Op het moment dat er sprake is van een annulering binnen Europa mag jij het volledige bedrag terug claimen. Heb jij hiermee te maken gehad? Dien dan hier een claim in via Claim Rebels. Wij zoeken voor jou of je het volledig aankoopbedrag of compensatie terugontvangt. Heb je twijfel of je een claim mag indienen? Gewoon doen! Claim Rebels zoekt het voor jou uit. Als een claim succesvol is ontvangen betaal jij ons. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen op een vluchtvertraging? Lees dan de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.