Mijn vlucht is geannuleerd door KLM, wat nu?

Mijn vlucht is geannuleerd door KLM, wat nu?

Heb jij te maken gehad met een geannuleerde vlucht van KLM? Dan is er een mogelijkheid dat je recht hebt op een compensatie. Wel zijn er verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen. Wil je weten om welke voorwaarden dit gaan en welke compensatie je uiteindelijk kunt ontvangen? Lees dan snel verder

Vlucht geboekt bij KLM

Het is alweer bijna de tijd van het jaar om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Vele mensen kijken enorm uit naar deze tijd van het jaar en spenderen het al te graag in het buitenland. Één van de mogelijke maatschappijen waarmee je kunt vliegen dit jaar is KLM. KLM is de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland en straalt luxe uit. Deze luchtvaartmaatschappij verzorgt allerlei soorten vluchten voor over de hele wereld. Onze koning is zelfs piloot bij de KLM. Momenteel ervaren reizigers een minder leuke ervaring op de Nederlandse luchthaven Schiphol en zo ook bij de KLM. Vluchten van o.a. KLM worden momenteel geannuleerd door de situatie die speelt rondom Schiphol.

De vlucht is geannuleerd door KLM

Het nieuws rondom de situatie op Schiphol is de meeste mensen niet ontgaan. Reizigers kampen momenteel met een vervelend element tijdens de reis. Op Schiphol is er namelijk grote drukte waardoor vluchten bijvoorbeeld worden geannuleerd, en zo ook bij KLM. Deze drukte is ontstaan door een tekort aan personeel. Dit tekort zorgt ervoor dat processen niet optimaal kunnen verlopen en hierdoor ontstaan allerlei soorten problemen. Ook zorgt het ervoor dat luchtvaartmaatschappij vluchten moeten annuleren en dit geldt ook voor KLM. Dit is niet alleen vervelend voor de reiziger zelf, maar ook voor de luchtvaartmaatschappijen en het personeel op Schiphol. Gelukkig kan je als reiziger wel een compensatie ontvangen.

Onder welke voorwaarden mag ik een claim indienen bij een geannuleerde vlucht van KLM

Heb jij te maken gehad met een geannuleerde vlucht van KLM? Dan is er een mogelijkheid dat je een claim kan indienen voor een compensatie. Deze regelgeving is wettelijk vastgesteld om logistieke processen goed te laten verlopen. Hierdoor blijft het vliegschema accuraat en veroorzaken de luchtvaartmaatschappijen de vertragingen zo min mogelijk. Bij het indienen van de claim moet je als reiziger wel rekening houden met verschillende voorwaarden. De vlucht moet namelijk drie uur zijn vertraagd, hebben plaatsgevonden in de afgelopen twee jaar en de luchtvaartmaatschappij moet lid zijn van de Europese Unie. Kan je deze vragen met een ja beantwoorden? Dan kan je van start gaan met claimen.

Welke compensaties kan ik ontvangen bij een geannuleerde vlucht van KLM

Na het indienen van een succesvolle claim kan jij een compensatie ontvangen. Deze compensatie bestaat uit een geldbedrag en dit bedrag is afhankelijk van de vliegafstand. Je ontvangt per enkele vlucht één compensatie. De bedragen bestaan uit drie verschillende soorten: € 250, € 400 en € 600. € 250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km, € 400 compensatie bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km of € 600 compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 km. Wil jij een compensatie ontvangen voor jouw geannuleerde vlucht van KLM? Start dan nu het claimproces en ontvang waar jij recht op heb.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.