Mijn vlucht is geannuleerd door Transavia, wat nu?

Mijn vlucht is geannuleerd door Transavia, wat nu?

Was het de bedoeling dat jij een vlucht had met de luchtvaartmaatschappij Transavia en is deze geannuleerd? Dan heb jij als reiziger recht op het indienen van een claim. Om een claim te mogen indienen zijn er verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen. Wil je weten welke voorwaarden dit zijn en welke compensaties je kan ontvangen? Lees dan snel verder.

Vakantie geboekt via de luchtvaartmaatschappij Transavia

De betere dagen van het jaar staan alweer bijna voor de deur. Naast het lekkere weer en de vrije dagen, kiezen vele mensen ervoor om te genieten van deze vrije tijd in het buitenland. De meeste reizigers zullen hun vakantie al in de afgelopen maanden hebben geboekt. Toch kan het nog zo zijn dat een reis gepland moet worden en uiteindelijk geboekt bij bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij zoals Transavia. Transavia vliegt over de hele wereld en vooral binnen Europa heeft de maatschappij veel werk. De meeste vluchten starten op de luchthaven Schiphol, maar momenteel spelen er bij Schiphol zich problemen af die geen positief effect hebben voor de reizigers.

De vlucht is geannuleerd door Transavia

Heb jij een vlucht geboekt via Transavia en is deze geannuleerd op Schiphol? Dan heb jij te maken gehad met de vervelende situatie waar Schiphol zich momenteel in verkeerd. In de afgelopen weken heeft Schiphol te maken gehad met vele vertragingen en annuleringen van vluchten, zo ook van Transavia. De oorzaak hiervoor ligt bij een tekort aan personeel. Hierdoor kunnen vluchten momenteel niet zoals gepland plaatsvinden omdat processen niet zoals plan verlopen. Reizigers kunnen niet meer voorbereiden dan redelijk van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn. Maar het kan dus voorkomen dat jouw vlucht van Transavia geannuleerd wordt. Wel heb je bij een geannuleerde vlucht van Transavia recht op een compensatie.

Onder welke voorwaarden mag ik een claim indienen bij een geannuleerde vlucht van Transavia

Heb jij in de afgelopen weken te maken gehad met een geannuleerde vlucht van Transavia? Dat is een erg vervelende situatie, zeker als het ging om een belangrijke afspraak. Om de pijn te verzachten mag jij als reiziger wel een claim indienen bij een geannuleerde vlucht van Transavia. Wel zijn er verschillende voorwaarden belangrijk op het moment dat jij een claim wilt indienen. De voorwaarden zijn als volgt: de vlucht is 14 dagen voor vertrek geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij en deze luchtvaartmaatschappij is lid van de EU. Ook moet er minimaal sprake zijn geweest van drie uur vertraging als het ging om een annulering ter plekke en heeft de annulering in de afgelopen twee jaar plaatsgevonden. Kan je al deze vragen met een ja beantwoorden? Dan kan je starten met het indienen van een claim.

Welke compensaties kan ik ontvangen bij een geannuleerde vlucht van Transavia

Op het moment dat jij een claim mag indienen, ontvang je bij een succesvol proces een compensatie. Deze compensatie bestaat uit een geldbedrag. Dit bedrag is afhankelijk van de vluchtafstand. In totaal zijn er drie soorten bedragen die je kunt ontvangen, namelijk € 250, € 400 of € 600. € 250, € 400 of € 600. € 250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km, € 400 compensatie bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km of € 600 compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 km. Wil je weten welk bedrag jij kan ontvangen voor de geannuleerde vlucht van Transavia? Dien nu een claim in.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.