Mijn vlucht is vertraagd door Transavia, wat nu?

Mijn vlucht is vertraagd door Transavia, wat nu?

In de afgelopen weken zijn er veel geluiden geweest rondom vertragingen en zo ook op vluchten van Transavia. Bij een vertraging van minimaal drie uur mag de reiziger een claim indienen voor een compensatie, maar er zijn wel enkele voorwaarden. Wil je meer lezen over het indienen van de claim, welke compensatie je ontvangt voor een vertraagde vlucht van Transavia en aan welke voorwaarden je moet voldoen? Lees nu verder

Vlucht geboekt bij Transavia

De zomervakantie is bijna in het zicht en voor vele mensen tijd voor een buitenlandse reis. De meeste populaire bestemmingen liggen in Europa. Een luchtvaartmaatschappij die veelal wordt geboekt voor de Europese reizen is Transavia. Transavia is een prettige luchtvaartmaatschappij die ook betaalbaar is voor de reiziger. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf verschillende Nederlandse luchthavens. Zo ook vanaf de luchthaven Schiphol die ligt in de omgeving van Amsterdam. Nu spelen er alleen vervelende ontwikkelingen af op de luchthaven. Dit geldt ook voor reizigers die een vlucht hebben geboekt bij de luchtvaartmaatschappij Transavia. Verschillende vluchten van Transavia zijn momenteel vertraagd en dit zorgt voor een hoop onrust.

De vlucht is vertraagd door Transavia

Het zal de meeste mensen niet zijn ontgaan, op Schiphol heerst er momenteel onrust. In de afgelopen weken is er enorme drukte waardoor reiziger te maken hebben met vertraagde vluchten, zo ook reizigers van Transavia. De reden hiervoor is voornamelijk door het personeelstekort. Hierdoor kunnen processen niet succesvol en snel verlopen waardoor reizigers vluchten kunnen missen. Momenteel heeft Schiphol ook een maatregel getroffen waardoor reiziger niet eerder dan aantal uur van tevoren aanwezig mogen zijn op de luchthaven. Ook vertragen vluchten door deze omstandigheden en kan het zelfs voorkomen dat vluchten worden geannuleerd. Reizigers mogen bij een vertraging wel een claim indienen voor een compensatie.

Onder welke voorwaarden mag ik een claim indienen bij een vertraagde vlucht van Transavia

Een vertraagde vlucht bij o.a. de luchtvaartmaatschappij Transavia is een vervelende gebeurtenis, maar om de pijn te verzachten mag jij een claim indienen voor een compensatie. Deze regeling is wettelijk vastgesteld en in het leven geroepen om logistieke processen goed te laten verlopen. Op het moment dat er sprake van vertraging, is het belangrijk dat jij kan voldoen aan verschillende voorwaarden om een claim te mogen indienen. De voorwaarden bestaan uit: de vlucht van Transavia is minimaal drie uur vertraagd, de luchtvaartmaatschappij of luchthaven is lid van de Europese Unie en de vertraging heeft in de afgelopen twee jaar plaatsgevonden. Kan jij al deze vragen met een ja beantwoorden? Dan kan jij het proces starten om een claim in te dienen.

Welke compensaties kan ik ontvangen bij een vertraagde vlucht van Transavia

Zoals eerder vernoemd kan de reiziger een compensatie ontvangen als er sprake is van een vertraging. Deze compensatie bestaat uit een geldbedrag die de reiziger kan ontvangen als de claim succesvol is ingediend. Is jouw vlucht vertraagd bij de luchtvaartmaatschappij Transavia? Dan zijn er drie soorten compensaties die je kunt ontvangen. Het bedrag van de compensatie wordt vastgesteld op de vluchtafstand. € 250 compensatie bij een vlucht tot 1500 km, € 400 compensatie bij een vlucht van 1500 km tot en met 3500 km of € 600 compensatie bij een vlucht van meer dan 3500 km. Wil je weten welke compensatie jij ontvangt bij de vertraagde vlucht van Transavia? Dien nu een claim in.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.