Na hoeveel uur vertraging mag ik een claim indienen?

Na hoeveel uur claim indienen?

Zit jij momenteel te wachten en heb je te horen gekregen dat er sprake is van een vertraging? In dit artikel vertellen wij meer over wanneer jij precies een claim mag indienen. Wil je meer weten over wanneer je precies een claim mag indienen en welke uitzonderingen erbij komen kijken? Lees het artikel snel verder en kom erachter of jij in aanmerking komt om te claimen.

Op vakantie in de zomer van 2021

Na een aardig bewogen jaar staat de zomervakantie eindelijk voor de deur. Ook dit jaar kiezen vele mensen ervoor om hun welverdiende vakantie in het buitenland te spenderen. De overheid heeft het gelukkig mogelijk gemaakt om gratis een PCR-test te kunnen afnemen. Dit scheelt toch weer in de kosten waardoor de drempel om een reis te maken mogelijk kleiner wordt. De populaire locaties bevinden zich voornamelijk binnen Europa zelf. Dit is ook wel begrijpelijk aangezien het reizen binnen Europa vrij makkelijk verloopt. De reisadviezen kunnen deze zomer wel blijven verspringen naarmate de situatie in een land verslechtert. Hierdoor kan je een vertraging oplopen en in het ergste geval wordt de vlucht geannuleerd.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Na hoeveel uur mag ik een claim indienen?

Zit jij momenteel op het vliegveld te wachten op jouw vlucht en duurt het allemaal wat langer dan gepland? Dan kan er wellicht sprake zijn van een vertraging. De lengte van een vertraging hangt volledig af van de reisorganisatie zelf. In sommige gevallen zijn er problemen, maar het kan ook voorkomen dat de organisatie geen duidelijk oorzaak heeft voor de vertraging. Als de vertraging lang duurt, mag jij uiteindelijk een claim indienen. Heb jij langer van 180 minuten vertraging om op jouw eindbestemming aan te komen? Dan mag jij een claim indienen om een compensatie te ontvangen. Ook zitten er nog andere rechten verbonden aan een vertraging die je kan lezen in dit artikel.

Welke vergoedingen kan ik claimen?

Het hebben van een vertraging is erg vervelend, zeker als je aan het aftellen bent om te genieten van een heerlijke vakantie. Om de pijn van de vertraging te verkleinen mag je dan ook een claim indienen als de vertraging langer duurt dan drie uur. In totaal zijn er drie soorten bedragen die je kan ontvangen bij een vlucht, namelijk 250, 400 of 600 euro. Dit is volledig afhankelijk kan de afstand tussen de bestemmingen. Ging je deze zomer op reis naar bijvoorbeeld Barcelona en heb je een vertraging opgelopen? Dan kom jij in aanmerking voor de vergoeding van 250 euro. Maar als jij bijvoorbeeld zal vliegen naar Athene of Australië dan kom je eerder in aanmerking voor de vergoeding van 400 of 600 euro.

Zijn er uitzonderingen?

Het is wel belangrijk om te weten dat je niet altijd recht hebt op een vergoeding. Er zijn namelijk aan aantal regels verbonden aan het claimen van een vergoeding. De vlucht moet namelijk starten of eindigen op een luchthaven die lid is van de Europese Unie. Is dit niet het geval bij jouw vertraging? Dan kan je helaas geen claim indienen. Er is nog een belangrijke regel waar je rekening mee moet houden en dat is namelijk met buitengewone omstandigheden. In sommige gevallen speelt er overmacht bij de vertraging en is deze niet veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij zelf. Denk bijvoorbeeld aan een medische reden, door extreem noodweer of een terroristische bedreiging. Als één van deze gebeurtenissen speelde bij jouw vertraging kan je helaas geen claim indienen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.