Waarom jij niet lang moet wachten met het indienen van een claim

Waarom je niet te lang moet wachten met het indienen van een claim

Heb jij een annulering, overboeking of vertraging gehad? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een claim in te dienen. De aankomende periode zal onzeker zijn voor de branche en daarvoor raden wij het aan om zo snel mogelijk een claim in te dienen. Wil je precies weten waarom en welke situatie er nu speelt in de branche? Lees dan ons artikel over waarom je niet lang moet wachten met het indienen van een claim.

Wat speelt er momenteel in de branche?

Het einde van 2021 komt steeds meer in het zicht. In dit jaar is er sprake geweest van een hoop verandering. Voor de luchtvaart is dit gelukkig positieve verandering geweest, zeker in vergelijking met vorig jaar. Vorige zomer kozen namelijk vele mensen ervoor om de zomer in Nederland te blijven. Het reizen was wel mogelijk, maar toch kozen ze er liever voor om niet op vakantie te gaan naar het buitenland. Dit jaar zag dat er gelukkig anders uit. Vanaf Schiphol, Rotterdam the Hague en Eindhoven Airport zijn deze zomer vele vluchten vertrokken. In vergelijking met 2019 is het aantal vluchten een stuk lager, maar in vergelijking met 2020 is dit juist een stuk hoger.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Hoe gaat de aankomende periode eruitzien?

Na een zomer vol met vluchten en vakanties, zullen veel mensen weer starten met werken of studeren. Het aantal vluchten in de aankomende maanden zal dan ook afnemen. Wil jij toch nog op vakantie? Tot 1 oktober kan jij gratis een PCR-test afnemen om op vakantie te gaan. Wij raden het ook aan om deze vakantie te boeken en te genieten van een heerlijke tijd. Wat er na 1 oktober zal gebeuren is momenteel nog een vraagteken. Als de situatie verslechterd, zullen er weer maatregelen getroffen worden. Voor de branche zal dit betekenen dat er minder vluchten zullen plaatsvinden en het wellicht moeilijker wordt om te vliegen.

Waarom moet je niet te lang wachten?

Zoals eerder vernoemd, is er dus een grote onzekerheid omtrent de periode na 1 oktober. Natuurlijk hopen wij op het beste, maar dat is realistisch gezien niet te voorspellen. Wij raden iedereen dan ook aan om claims zo spoedig mogelijk in te dienen. Maar waarom moet je eigenlijk niet te lang wachten met het indienen van een claim? Normaal gezien is het niet erg om een tijd te wachten met het indienen van een claim. Maar aangezien er een hoop onzekerheid is raden wij het aan om niet lang te wachten. Zeker als de situatie omkeert naar luchtvaartmaatschappijen die niet meer mogen vliegen. Dit kan ervoor zorgen dat bedrijven een faillissement moeten aanvragen en dan kan een claim niet meer worden verwerkt.

Welke stappen moet jij nu ondernemen?

Om de ergste situatie te voorkomen, raden wij ook aan om de claim zo snel mogelijk in te dienen. In het geval van een annulering wordt dit nog meer aangeraden aangezien het geld van de vlucht ook op het spel kan staan. Nu is het logisch dat je twijfels hebt en je niet weet of je een claim kan indienen. Echter is deze twijfel niet nodig. Bij Claim Rebels kan jij met een twijfel ook een claim indienen. Wij gaan namelijk direct voor jou aan de slag en controleren of wij de twijfel kunnen omzetten tot een definitieve claim. En jij betaalt ons pas als de twijfel daadwerkelijk uitgekeerd kan worden. Zo is het voor iedereen toegankelijk om een claim in te dienen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.