Gevaccineerden hoeven niet meer te testen voor een reis naar Engeland

Niet meer testen reis engeland

Goed nieuws: het reizen naar Engeland is namelijk een stuk makkelijk sinds 7 januari. Door de situatie in Engeland is er besloten deze versoepeling door te zetten. Ben jij benieuwd om welke versoepelingen dit gaat en hoe de situatie precies in elkaar zit? Lees dan onze blog over het niet meer vooraf testen voor gevaccineerden tijdens de reis naar Engeland.

De regels voor het reizen verschillen per land enorm

Het reizen in de pandemie is niet altijd even makkelijk, zeker niet wanneer elk land zijn eigen soort regels heeft voor reizigers. Het boeken van een reis kan daardoor erg on plezierig worden omdat jij een hoop zaken vooraf moet uitzoeken. Buiten Europa is het logisch dat er sprake is van verschillende soorten regels, maar ook binnen Europa verschillen de regels nog. Ondanks dat er sprake is van vrije grenzen bepaald ieder de voorwaarden voor een toelating. Zo hebben verschillende landen enkel besloten gevaccineerden toe te laten, in sommige landen is een quarantaine van sprake tot zelf helemaal geen extra handelingen. Engeland was één van de gebieden die meerdere regelingen had lopen voor reizigers.

De regels die voorheen gelden voor een reis naar Engeland

Engeland is sinds begin 2021 uit de EU gestapt. Dit plan was al jaren in de maak, maar rond deze periode is toch echt de stap genomen. Hierdoor veranderen er een aantal zaken. Zo kan je bijvoorbeeld enkel met een paspoort reizen waar voorheen met een identiteitskaart voldoende was. Het reizen naar Engeland in de pandemie was een vervelende opgave: de regels gelden niet alleen voor ongevaccineerden, maar ook voor gevaccineerden. Zo moest er voor vertrek al een PCR-test zijn geboekt en was er sprake van een quarantaine tot de negatieve uitslag bekend was. Wel was de quarantaine voor gevaccineerden twee dagen lang terwijl ongevaccineerden tien dagen in quarantaine moesten wachten en ook twee PCR-testen moesten afnemen. Nu zijn de regels sinds een aantal dagen veranderd.

De nieuwe regels voor het reizen naar Engeland

Sinds vrijdag 7 januari zijn de regels voor reizigers veranderd. De reizigers die volledig zijn gevaccineerd hoeven namelijk geen PCR-test meer af te nemen bij aankomst. De reden voor dit besluit is het relatief laag aantal besmettingen in Engeland. Hierdoor zijn de maatregelen niet meer proportioneel en is de versoepeling doorgevoerd. Daarnaast is er ook geen sprake meer van een quarantaine bij aankomst en geen test meer voor vertrek. Wel moet er binnen twee dagen een zelftest worden afgenomen en bij een positieve uitkomst is er pas sprake van een PCR-test. Voor ongevaccineerde reizigers verandert er helaas niets. Alle regels die voorheen gelden, blijven bestaan.

Hoe zal het reizen er in de toekomst uitzien?

Engeland is niet het eerste land die het voor gevaccineerde reizigers makkelijker maakt om te reizen. Andere landen die ook deze keuze hebben gemaakt zijn onder meer de Verenigde Staten en Singapore en binnenkort ook Nieuw-Zeeland. Maar er zijn ook landen die een strengere regeling hebben ingesteld, namelijk Oostenrijk waar je enkel nog met een boosterprik vrij kunt reizen in dit gebied. In de toekomst zullen deze situaties nog gaan toenemen en zal het reizen voor gevaccineerden makkelijker worden. Voor ongevaccineerden zullen er meerdere handelingen blijven bestaan om te kunnen reizen. Wel zijn er nog bestemmingen die reizen toestaan voor elke reiziger. Ben jij door al deze regelingen in de war? Mail naar info@claimrebels.com en wellicht kunnen wij jou helpen met een reisadvies op maat.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.