Onduidelijkheid bij D-reizen, hoe zit het met de Corona-voucher?

Onduidelijkheid D-reizen Corona-voucher

Afgelopen maand is een van de bekendste reisbureau failliet verklaart, namelijk D-reizen. Bij D-reizen hadden vele mensen een reis geboekt voor de zomer in 2020. Door de pandemie zijn al deze reizen geannuleerd. Hiervoor kregen reizigers een Corona-voucher die zij na een jaar konden inruilen voor hun geld. Maar hoe zit het nu met de situatie bij D-reizen en welke onduidelijkheid speelt er nu rondom de Corona-voucher? Lees het artikel snel verder.

Het faillissement van D-reizen

D-reizen is een van de bekende reisbureaus in Nederland. Jaarlijks boekten vele reizigers hun reis via het vertrouwde reisbureau. Dat D-reizen failliet is verklaard kwam voor velen ook erg onverwachts. Momenteel zijn er verschillende onderhandelingen over een doorstart. Dat zou betekenen dat D-reizen in de toekomst weer verder kan opereren. Ook blijft D-reizen dezelfde naam behouden. Over dit onderdeel was behoorlijk wat onrust. Er bleek namelijk dat de naam was overgeheveld naar het privébedrijf van de directeuren. Nu blijkt wel dat de merknaam bij de doorstart blijft bestaan. Het behouden van de merknaam is namelijk een belangrijk onderdeel van de doorstart. Wanneer de doorstart zal plaatsvinden is nog onbekend aangezien het biedingsproces momenteel nog in volle gang is.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

De Corona-vouchers van D-reizen

Zoals eerder genoemd hadden vele reizigers een vakantie geboekt via D-reizen. Ongeveer 22.000 reizigers hadden in maart 2020 een voucher ontvangen voor de geannuleerde reizen. Deze vouchers hadden in totaal een waarde van 42 miljoen euro. De mensen die een pakketreis hadden geboekt, konden in eerste instantie terugvallen op de SGR-garantie. De mensen die enkel een vlucht hadden geboekt moesten bij de luchtvaartorganisaties zelf een claim gaan indienen. Aangezien daar een andere regeling geldt, kan het SGR-garantie daarvoor niet klaarstaan. Voor de pakketreizen zou het SGR-garantie omgerekend 20 miljoen vouchers dekken. Nu blijkt dat er echter een ander probleem komt kijken waardoor er een grote kans is dat de reiziger het uitgekeerde geld niet terugziet.

Onduidelijkheid over de D-reizen Corona-vouchers van de pakketreizen

In eerste instantie is het natuurlijk goed nieuws dat de reiziger het geld zou terugkrijgen door de SGR-garantie. Het is ook niet meer dan eerlijk aangezien de reis nooit heeft plaatsgevonden. Helaas is er een grote kans dat de reiziger het geld nooit gaat terugzien op de rekening. Curatoren hebben een faillissementsverslag gemaakt en daaruit blijkt het volgende: door de hoge belastingclaim vanuit de belastingdienst is er een grote kans dat de reizigers het geld niet zullen ontvangen. Tijdens de uitkering van het geld komt eerst de belastingdienst aan de beurt, vervolgens de touroperators en als laatste de reizigers. Hierdoor is de kans erg klein dat reizigers dit geld zullen ontvangen.

Onduidelijkheid over de D-reizen Corona-vouchers van de losse vluchten

De SGR-garantie zou voor vele reizigers een redding kunnen zijn. Onduidelijkheid verdween voor de reizigers die vanuit D-reizen een Corona-voucher hadden ontvangen voor de pakketreizen. Helaas is niets minder waar en is de kans erg klein dat de pakketreizen uitgekeerd zullen worden. Met de losse vluchten van D-reizen speelt er een ander probleem. Deze vallen onder een andere regeling waarvoor er geen fonds beschikbaar is. Voor deze reizigers zijn er twee mogelijkheden. Het allereerste is om direct via de luchtvaartmaatschappij een claim in te dienen op deze losse vlucht. Wel is de kans groot dat het langer kan duren voordat jij het geld ontvangt. Een andere mogelijkheid is om in gesprek te gaan met de reisverzekering en de mogelijkheden te bespreken. De vraag is of zij iets voor de reizigers kunnen betekenen en mogelijk alsnog doorverwijzen naar de luchtvaartmaatschappij. Rondom de D-reizen Corona-voucher voor de losse vuchten speelt dus een hoop onduidelijkheid.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens je vlucht te maken met een vertraging, overboeking of een annulering? Dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels verloopt in drie eenvoudige stappen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens en jouw persoonlijke gegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij handelen het af met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is afgehandeld, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Bij twijfel of je recht hebt op financiële compensatie kan je altijd contact met ons opnemen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Meer lezen over het indienen van een Corona-voucher? Dat kan via de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.