Ongevaccineerd en reizen, hoe ziet dat er nu uit?

Ongevaccineerd en reizen, hoe ziet dat er nu uit?

Reizen is voor vele mensen echt een grote behoefte om volledig te kunnen ontspannen, maar door de huidige omstandigheden is het plezier soms lastiger te voelen. Zeker voor ongevaccineerde reizigers die vaak nu geweerd worden uit een bepaald gebied. Hoe ziet eigenlijk momenteel het reizen eruit voor deze groep en wat kunnen zij doen om wel te genieten van een reis? Lees het in dit artikel.

Hoe ziet de situatie er nu uit?

Voor vele mensen is het gaan op reis een grote passie die vaak ver vooraf, of juist kort, wordt geboekt. Reizen naar de mooiste locaties over heel de wereld worden geboekt om te volledig te kunnen genieten. Voor sommige is het zelf een ontsnapping van de realiteit, een ontsnapping die nodig is tot rust te komen of een ander perspectief te krijgen. Het reizen daarentegen is juist een stuk lastiger geworden. Naast het doen van verschillende Coronatesten en het invullen van formulieren, is het voor sommige mensen niet meer mogelijk om een reis te maken door een persoonlijke keuze. Deze landen staan het simpelweg niet meer toe om ongevaccineerden te ontvangen.

De veranderingen voelen echt ontmoedigend aan

Naarmate de tijd vordert, wordt het ook steeds meer duidelijk dat er strengere regels worden gesteld aan het reizen. Vaak is het nog wel mogelijk om voor ongevaccineerden met een PCR-test het land te betreden, maar in heftige gevallen is zelfs deze mogelijkheid er niet meer. Daarnaast zijn er extra verschillende regels voor ongevaccineerden wanneer zij kiezen voor een reis. Het is begrijpelijk dat al deze extra maatregelen, of zelfs weigering, zwaar kunnen aanvoelen of het plezier volledig eraf halen. Wij willen het graag duidelijk maken dat dit gevoel niet onterecht is en dit ook belastend kan aanvoelen, maar weet ook dat er altijd mogelijkheden zijn om te kunnen reizen, zelfs in deze periode.

Het is nog wel mogelijk om als ongevaccineerde reiziger te reizen

De nieuwsberichten laten het niet zo lijken, maar er zijn wel landen die ongevaccineerde reizigers toe laten zonder te veel extra stappen. Ook zijn er in deze gebieden geen sprake van een 2G-beleid waardoor activiteiten beleven mogelijk is. Alleen, het uitzoeken van de locatie is wel een zoektocht en het kan even duren voordat je precies vindt om welke locaties dit dan gaat. Een goed voorbeeld van een land die reizigers wel toestaan zonder te veel moeilijkheden is Mexico. De voorspelling is zelfs dat dit gebied dit soort maatregelen ook niet snel zal aanpassen, waardoor je daar kunt genieten van een heerlijke vakantie. Weet jij niet zo goed waar je moet starten, maar wil je wel op vakantie? Dan hebben wij de oplossing voor je.

De oplossing, reisadvies op maat van Claim Rebels

Claim Rebels vindt dat het reizen voor iedereen toegankelijk moet zijn, ook in deze moeilijke tijden. Wij zijn er van bewust dat het zoeken naar informatie soms een lastige zoektocht kan zijn. Dit is niet alleen het geval voor ongevaccineerde reizigers, maar in het algemeen zijn regels en maatregelen lastig te vinden. Claim Rebels vindt het belangrijk dat deze informatie toegankelijk is en daarvoor bieden wij het op maat reisadvies. Wij zoeken per locatie voor jou tegen een redelijke betaling uit welke informatie belangrijk is voor de reis. Denk bijvoorbeeld aan algemene informatie zoals reistijd, afname PCR-test of verschillende formulieren, maar ook maatregelen en reisadviezen. Heb je een vraag of interesse in een reisadvies? Mail dan nu naar info@claimrebels.com

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.