De ontwikkeling van de corona-voucher

Ontwikkeling corona-voucher

In totaal zijn er alweer een aantal maanden voorbij in de coronacrisis. Voor het boeken voor een reis naar het buitenland is altijd nog veel twijfel. Het hangt namelijk volledig af van het aantal besmettingen in het binnen- en buitenland. Het is zeker nog mogelijk om te boeken maar als de reis toch niet door kan gaan bieden vele luchtvaartmaatschappijen een corona-voucher aan. Hoe staat het er eigenlijk voor met de ontwikkeling van de corona-voucher en mag jij ook gewoon je geld terug vragen? Lees het hier.

Wat is de corona-voucher?

De term corona-voucher is een hele nieuwe in de luchtvaartwereld. In de afgelopen maanden hebben veel luchtvaartmaatschappijen een corona-voucher aangeboden om kosten te verminderen. De reis van de consument zou op een ander moment door kunnen gaan en luchtvaartmaatschappijen verkleinen de kans om failliet te gaan. Je zou denken dat dit een goede oplossing is maar vaak zit het in de kleine regels. De corona-voucher is namelijk in vele gevallen slechts een jaar geldig. Zoals de huidige situatie eruit ziet, is het misschien helemaal nog niet mogelijk om aankomende zomer te reizen. Dit zou betekenen dat de voucher voor die geboekte reis niet meer geldig is en is het beter om geld terug te claimen.

De ontwikkeling van de corona-voucher aan het begin van de crisis

De meeste corona-vouchers zijn aangeboden aan het begin van de coronacrisis. Vele consumenten hebben daardoor nu in plaats van hun geld terug, een voucher lopen bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Hoe langer we in de coronacrisis zitten, hoe meer het besef komt dat er wellicht voor langere tijd geen reizen zullen plaatsvinden. Hierdoor kunnen consumenten gaan twijfelen of zij in maart 2020 goed hebben gedaan om de voucher aan te nemen. Het kan namelijk zo lijken alsof de voucher de enige optie was toen de reis werd geannuleerd in maart 2020. Echter was het ook een optie om het geld terug te ontvangen. Heb jij de corona-voucher aangenomen maar wil je toch liever je geld terug? Dat kan.

Hoe ziet de ontwikkeling van de corona-voucher eruit?

De luchtvaartmaatschappijen willen natuurlijk in deze crisis zo min mogelijk verlies maken. Voor hen is de optie van de corona-voucher dan ook het beste, maar voor jou als consument hoeft dit niet zo te zijn. Zelfs als jij de voucher een aantal maanden geleden hebt aangenomen, kan jij nu nog steeds je geld terug krijgen. Wettelijk is namelijk vastgesteld dat bij annuleringen het bedrag netjes teruggestort moet worden op de rekening. Aangezien jij de reis niet zelf hebt geannuleerd, heb jij dus nog steeds recht op het geld en zelfs nog als jij de voucher aan hebt aangenomen. Claim Rebels helpt jou hier graag mee. Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit.

Compensatie claimen bij een vertraging, annulering of overboeking

Het was in de afgelopen maanden nog steeds mogelijk om een reis te boeken naar het buitenland. In de zomer werden er namelijk enkele reisadviezen minder streng waardoor het reizen ineens weer toegankelijker was. Heb jij tijdens deze reizen last gehad van een vertraging die langer duurde dan drie uur? Dan heb jij volgens de wet recht op een compensatie. Afhankelijk van de vliegafstand, kan jij een bedrag ontvangen voor de gehinderde tijd. Niet alleen bij een vertraging, maar ook bij een annulering en overboeking heb jij recht op een compensatie. Wil jij weten hoe je een claim kan indienen? Lees dan het volgende artikel over het indienen van een claim.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je meer weten over de Corona-voucher? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.