Had jij een vlucht geboekt bij Onur Air en is deze door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd? Dan heb jij recht op een vergoeding die kan oplopen tot maximaal €600. Bij een minimale vertraging van drie uur weet jij zeker dat je een succesvolle claim kan indienen. Wil je weten welke vergoeding je kan claimen op de vlucht die is vertraagd bij Onur Air en of jij hiervoor in aanmerking kan komen? Lees dan snel verder. 

Recht op een compensatie bij een vertraagde vlucht van Onur Air

In Europa heb jij als luchtvaartpassagier verschillende rechten. Deze rechten zijn vastgelegd onder verschillende verordeningen. Heb jij te maken gehad met een vertraging, annulering of heb jij een vlucht gemist van Onur Air? Dan heb jij volgens de Verordening 261/2004 recht op compensatie. Dit geldt niet alleen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit elk punt in Europa heb jij recht op een compensatie volgens de Verordening 261/2004. Door deze Verordening heb jij als luchtvaartpassagier recht tot een maximale vergoeding van €600 per vertraagde-, geannuleerde- of gemiste vlucht. Als er sprake was van buitengewone omstandigheden, vervalt uw recht als luchtvaartpassagier om een compensatie te claimen. Bijvoorbeeld tijdens heftig weer of een noodlanding.

Bij een vertraging van Onur Air kun je verschillende compensaties ontvangen

In de Verordening 261/2004 staan verschillende compensaties. Wat voor compensatie jij ontvangt, hangt volledig af van de vluchtafstand. Belangrijkste om te weten is dat de vertraging van Onur Air een minimale duur heeft van drie uur. De maximale vergoeding die je kan ontvangen is €600. Binnen Europa is er sprake van een compensatie bij:

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 1500 km 

Belangrijk om te onthouden is dat de vlucht moet starten binnen Europa of je vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als dit het geval is en de vlucht minimaal drie uur is vertraagd, heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie. 

Recht op een compensatie bij een vertraging bij van Onur Air die vloog buiten Europa

De meeste luchtvaartmaatschappijen, waaronder Onur Air vliegen ook naar bestemmingen buiten Europa. Ook buiten Europa starten vluchten met Onur Air die een Europese eindbestemming hebben. Hier kan het natuurlijk ook voorkomen dat er sprake is van vlucht die is vertraagd. In deze gevallen heb jij als luchtvaartpassagier recht op compensatie omdat het een Europese luchtvaartmaatschappij betreft. De compensatie die jij kan ontvangen bij een vertraagde vlucht zijn als volgt: 

  • € 250 compensatie bij een vertraagde vlucht tot 1500 km
  • € 400 compensatie bij een vertraagde vlucht van 1500 km tot 3500 km 
  • € 600 compensatie bij een vertraagde vlucht van meer dan 3500 km

Als de bestemming meer dan 3500 km is en de vertraging tussen de drie en vier uur, dan heb je volgens het Sturgeon Arrest recht op 50% van de maximale vergoeding. 

Claim Rebels helpt jou met het indienen van een claim

Vlucht vertraagd van Onur Air en wil je hiervoor een claim voor indienen? Dan kan via Claim Rebels. Claim Rebels komt op voor jouw rechten als luchtvaartpassagier. Heb je twijfels over  een claim? Dien hem gewoon in. Je betaalt ons pas bij een succesvolle claim dus jij weet altijd of de claim terecht is. Heb jij vragen over een claim of wil jij een claim indienen via Claim Rebels? Neem contact met ons op en wij gaan dit zo snel mogelijk voor jou uitzoeken. Wil je meer lezen over vluchtvertragingen? Lees dan de volgende pagina door.