Ja, je kan op vakantie: Op vakantie binnen Europa!

Op vakantie binnen Europa

In onze nieuwe blogserie willen wij graag reizigers bewust maken over het feit dat ze kunnen reizen naar het buitenland. In het artikel van vandaag bespreken we het volgende onderwerp: Op vakantie binnen Europa. Wil jij genieten van een vakantie binnen Europa? Lees dan het artikel om meer te weten over de situatie in Europa en het reizen in de aankomende weken.

Op vakantie binnen Europa, is dat mogelijk?

De meivakantie is in volle gang en voor we het weten staat de zomervakantie alweer voor de deur. Was jij van plan om een vakantie te boeken in deze periode, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Claim Rebels geeft jou graag meer duidelijk zodat jij gerust een reis kunt boeken. Zoals het er nu naar uitziet blijft het mogelijk om te reizen. In vele landen is de situatie met betrekking tot het Coronavirus onder controle. Daardoor is het mogelijk om te reizen naar deze verschillende gebieden. Je kan ervoor kiezen om te reizen met het vliegtuig, trein of met de auto.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Wat moet ik regelen voor een vakantie in Europa?

Het reizen in deze periode ziet er toch net iets anders uit dan voorheen. Normaal kon je een reis boeken en direct vliegen naar de vakantiebestemming. Momenteel komen er toch nog wat extra zaken kijken als je op vakantie wilt. Binnen Europa is het vooral belangrijk dat jij een negatieve PCR-test kunt aantonen. De test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Ook moet je rekening houden met de mogelijke maatregel dat je bij terugkomst een nieuwe test moet afnemen op de vakantiebestemming. Hiermee is het zeker dat je op vakantie geen Corona hebt opgelopen. De PCR-test voor vertrek kan je helaas niet afnemen bij een GGD-locatie. Hiervoor moet je naar een officiële PCR-locatie. Het afnemen van de officiële PCR-test kost geld, dus houd hier rekening mee.

Waar moet ik rekening mee houden tijdens de vakantie?

Het liefst geniet je natuurlijk van een onbezorgde tijd op vakantie, maar in deze periode is het belangrijk dat je wel goed blijft opletten. De reisadviezen kunnen namelijk per dag veranderen. Dit ligt geheel aan de situatie op jouw vakantiebestemming. Jij moet bij terugkomst van de reis verplicht in een 10-daagse quarantaine bij een oranje of rood reisadvies. Het kan voorkomen dat het reisadvies veranderd terwijl jij op vakantie bent. Zelfs bij een rood reisadvies kan jij nog terugreizen naar Nederland. In deze situatie is dus geen reden voor paniek. Enkel als er een inreisverbod wordt ingesteld is het niet mogelijk om terug te reizen vanaf je vakantiebestemming. Daarvoor is het belangrijk om altijd een reisverzekering af te sluiten voor vertrek. De reisverzekering kan vaak de kosten dekken die in die situatie zijn opgelopen.

Mijn reisadvies veranderd voor vertrek, wat nu?

Er is natuurlijk ook nog een mogelijkheid dat het reisadvies veranderd voor vertrek. In principe mag jij nog steeds reizen naar jouw vakantiebestemming. Er zal wellicht minder te doen zijn op jouw vakantie, maar de mogelijkheid om af te reizen blijft staan. Het kan wel voorkomen dat de reisorganisatie de vlucht annuleert. In dat geval moet jij 100% van het ticketbedrag terug krijgen. Als jij besluit zelf de reis te annuleren, is er een mogelijkheid dat jij dit geld niet volledig ontvangt. Wilt de reisorganisatie toch een Corona-voucher uitgeven en ben je het er niet mee eens? Dan moet jij binnen 14 dagen het geld ontvangen. Dit is een garantie die jij als reiziger hebt gekregen.

Naar welke landen kan ik een reis boeken?

Op het moment zijn er aardig wat landen in Europa die reizigers toestaan. Zo staan bijvoorbeeld de Griekse eilanden open voor bezoekers. Veel mensen worden gevaccineerd waardoor deze landen met rustige stappen de maatregelen versoepelen. Via de website van rijksoverheid kan je precies zien naar welke landen jij mag reizen. In dit overzicht zie jij ook direct welke maatregelen van toepassing zijn in dat gebied. Wil je graag op vakantie, maar vind je het toch best spannend om daadwerkelijk op reis te gaan? Dan is een proefvakantie voor jou wellicht een goede optie. Op de vakantie word je meerdere keren getest op het Coronavirus. Zo kan jij blijven genieten van de vakantie.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens je vlucht te maken met een vertraging, overboeking of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels verloopt in drie eenvoudige stappen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens en jouw persoonlijke gegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij handelen het af met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is afgehandeld, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Bij twijfel of je recht hebt op financiële compensatie kan je altijd contact met ons opnemen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Weten hoe je een claim kunt indienen? Via de volgende pagina lees je meer hoe het claimen werkt

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.