Op vakantie naar Zweden in de herfstvakantie

Zweden herfstvakantie

De herfstvakantie staat bijna voor de deur en in deze periode kan je genieten van een vakantie in het buitenland. Zo is een goede optie een reis naar Zweden. Zweden heeft momenteel weinig maatregelen waardoor je ultiem kunt genieten van de vakantie. Wil je meer weten over Zweden, de maatregelen en wat je precies voor regelen voor vertrek? Lees het in onze blog over op vakantie naar Zweden in de herfstvakantie.

De herfstvakantie staat bijna alweer voor de deur

De zomervakantie is inmiddels alweer een paar weken achter de rug en het normale leven is weer begonnen. Wel hebben wij heerlijk kunnen genieten van het nazomer weer. Ondanks dat de zomervakantie net is afgelopen, is over een aantal weken de herfstvakantie weer aan de beurt. En is het omdat je wil ontsnappen aan de kou of omdat het naseizoen vaak een stuk goedkoper is dan het hoogseizoen, hoe dan ook is het de beste tijd om een vakantie te boeken. Je kan natuurlijk er ook voor kiezen om een stedentrip te plannen. Zweden is een perfecte optie voor een stedentrip.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Waarom Zweden de perfecte locatie is voor de herfstvakantie

Zweden is één van de Scandinavische landen en ligt in het noorden van Europa. Het is vooral populair vanwege artiesten zoals Abba en Zara Larsson, maar ook door de bekende meubelketen Ikea. Naast dat Zweden een erg mooi land is, raden wij ook aan om Zweden juist te bezoeken in de herfstvakantie. Zweden heeft momenteel namelijk weinig tot geen maatregelen. Restaurants, theaters en winkels zijn toegankelijk voor iedereen. Ook hoef je op de meeste plekken geen mondkapje te dragen behalve als de 1,5 meter afstand niet te handhaven valt. Dit wil zeggen dat je in Zweden een leuke vakantie zult beleven waar van alles mogelijk is. Kortom, een aanrader om naar Zweden te reizen in de herfstvakantie.

Wat jij moet zien in de vakantie naar Zweden

De meest bekende stad in Zweden, en daarmee ook gelijk de hoofdstad, is Stockholm. De stad zit vol met cultuur en allerlei leuke activiteiten. Zo is er het ABBA museum waar je kunt genieten van alles omtrent ABBA. Je ziet bijvoorbeeld over hun deelname aan het Eurovisiesongfestival, maar ook andere bijzondere momenten in hun carrière. Er zijn diverse musea die je kunt bezoeken zoals Het Nationaal Museum, Vasa Museum of het Hallwylska museet. Daarnaast heeft Stockholm een prachtig natuur waar je kunt genieten van de rust. Een voorbeeld is het nationale stadspark, je kan tevens een bezoekje brengen aan het koninklijke park.

Wat jij precies moet voorbereiden voor de vakantie naar Zweden

Wil jij de aankomende herfstvakantie reizen naar Zweden? Dan is het goed om jezelf voor te bereiden. Ondanks dat er weinig maatregelen in Zweden zelf zijn, zijn er nog wel bepaalde maatregelen rondom het reizen. Zweden heeft momenteel vanuit de Nederlandse Overheid een geel reisadvies. Hierdoor moet jij voor vertrek kunnen aantonen dat jij negatief getest bent, jij antigenen hebt of bent gevaccineerd. Maximaal 72 uur voor vertrek moet jij de PCR-test of antigenen test hebben afgenomen. Daarnaast moet jij ook een formulier invullen vanuit het RIVM en dit geldt ook voor de terugweg. Dit formulier moet 24 uur voor vertrek zijn ingevuld. Voor de terugweg hoef jij niet te testen of niet aan te tonen dat jij bent gevaccineerd.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.