Wist je dat jij ook oude claims mag inleveren?

Oude claims inleveren

Afgelopen zomer zijn er aardig wat vertragingen geweest. Hierdoor hadden vele reizigers recht op een compensatie. Maar het kan ook nog zo zijn dat deze reizigers een oude claim hebben liggen. Wist jij dat je deze oude claims ook nog mag inleveren? In deze blog vertellen wij alle belangrijke aspecten omtrent de oude claims. Lees de blog nu direct verder voor meer informatie over oude claims.

Oude claims inleveren via Claim Rebels

De zomer is alweer een aantal weken achter de rug. In deze zomervakantie hebben mensen volop het vliegtuig gepakt naar het buitenland. Toch ging die niet volledig zonder slag of stoot. Door de verschillende reisadviezen werden sommige reizen op het laatste moment geannuleerd. Dit zorgde voor een hoop onduidelijkheid, maar ook stress tijdens een periode van rust. Als de vlucht vanaf 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd mag jij een claim indienen voor een compensatie. Door dit gedoe of door andere oorzaken kan het voorkomen dat jij bent vergeten dat je ook nog een oude claim moet inleveren. Gelukkig kan dat ook via Claim Rebels.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Wat zijn de voorwaarden?

Wat is precies een oude claim? Een oude claim kan een vertraging, annulering of overboeking uit het verleden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een vertraging die vorig jaar heeft plaatsgevonden. Jij mag nog steeds een claim indienen op deze vertraging en een compensatie ontvangen. Het is namelijk zo dat jij een claim mag indienen op een vertraging die heeft plaatsgevonden tot twee jaar in het verleden. Daar bovenop moet de vertraging hebben plaatsgevonden op een luchthaven die lid is van de Europese Unie en moet de vertraging minimaal drie uur hebben geduurd. Kan jij aan al deze eisen voldoen? Dien dan direct een claim in via onze website.

Zijn er uitzonderingen?

Een vertraging is nooit leuk, maar een compensatie kan wel als een verlichting aanvoelen. Toch is het wel belangrijk om te weten dat jij niet altijd recht hebt op een compensatie. Er zijn namelijk verschillende uitzonderingen en op deze momenten heb jij helaas geen recht om een claim in te dienen. Deze uitzonderen heten de buitengewone omstandigheden. Tijdens deze momenten kan de luchtvaartmaatschappij niets doen aan de vertraging waardoor het recht om te claimen komt te vervallen. Denk bijvoorbeeld aan de noodlanding, terroristische bedreiging, noodweer of medisch spoedgeval. Heeft één van deze situaties zich voorgespeeld tijdens jouw vertraging? Dan kan jij helaas niet claimen.

Wat als ik twijfel over een claim?

Er kan natuurlijk nog een andere oorzaak zijn waardoor jij de oude claims nog hebt liggen en nog niet hebt kunnen inleveren. Dit kan als jij twijfelt of je überhaupt wel mag claimen. Gelukkig heeft Claim Rebels door een perfecte oplossing voor. Wij controleren namelijk of jij een claim mag indienen. Zo weet jij of je recht hebt of niet. Zodra je recht hebt om te claimen, kunnen wij de claim doorzetten. Op dat moment betaal jij ons. Om jouw claim te laten controleren kost jou dan ook niets. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk om te claimen. Had jij een twijfel, maar wil je nu direct controleren of je mag claimen? Doe het via de volgende link.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.