Plotseling een vluchtannulering op vakantie, wat moet je doen?

Plotseling een vluchtannulering op vakantie, wat moet je doen?

Wat moet je eigenlijk doen wanneer je te maken hebt met een plotselinge vluchtannulering? Het belangrijkste is om niet in paniek te raken. In deze blog vertellen wij jou precies welke stappen je moet nemen. Zo ben jij goed voorbereid als je eventueel te maken hebt met een plotselinge vluchtannulering. Lees de blog nu verder.

Moment van vluchtannulering

Na een prachtige vakantie ben je alweer onderweg naar de luchthaven. Nog helemaal aan het nagenieten krijg je plots ineens het bericht dat de vlucht is geannuleerd. Dit kan natuurlijk schrikken zijn en zeker wanneer je belangrijke afspraken heb staan bij terugkomst. Ondanks dat deze situatie erg vervelend is, heb je als reiziger verschillende rechten. Daarvoor hoef je ook niet al te veel zorgen te maken. Bij een annulering heb je namelijk altijd recht op een vervangende vlucht. In sommige gevallen is het nog twijfelachtig, maar bij een plotselinge annulering heb je er zeker wel recht op. In sommige gevallen is deze vervangende vlucht makkelijker te regelen dan de ander.

Online een vervangende vlucht regelen

Tegenwoordig is alles online makkelijk te regelen. Sommige reisorganisaties hebben een app beschikbaar waar je de vlucht in kan omboeken. Is deze vervangende vlucht niet op dezelfde dag? Dan heb jij recht op een overnachting en ook deze moet vergoed worden door de reisorganisatie. Ook dit kan worden geregeld via dezelfde manier. In andere gevallen is er een website waar je dit kan regelen. Biedt de reisorganisatie dit niet aan? Bewaar dan alle bonnetjes van de kosten die extra zijn gemaakt. Deze kunnen tijdens de claim worden meegestuurd om terug te vragen. Zijn deze twee mogelijkheden nu niet beschikbaar? Dan is er gelukkig altijd nog een manier.

Bellen met de reisorganisatie op het noodnummer

In sommige gevallen heeft de reisorganisatie geen app beschikbaar of er is geen internet aanwezig. Gelukkig hoef je ook op dit soort momenten geen zorgen te maken. De meeste reisorganisaties zijn namelijk ook telefonisch bereikbaar. En zelfs wanneer het algemene nummer niet bereikbaar is, is er altijd een noodnummer beschikbaar voor in dit soort gevallen. Houd tijdens dit soort momenten wel rekening om geduld te hebben. De medewerkers hebben soms wat tijd nodig om alles goed te kunnen regelen. Daarvoor kan je wel een tijd aan de lijn hangen, maar uiteindelijk is het allemaal geregeld. Bij terugkomst is het ook belangrijk om een claim in te dienen.

Claim indienen via Claim Rebels

Bij een vertraging van minimaal drie uur mag je een claim indienen. Daarvoor is er een mogelijkheid dat je bij een plotse annulering drie uur later op de eindbestemming aankomt. Wanneer de vlucht op dezelfde dag vooralsnog vertrekt, is het goed om de tijd bij de houden en echt rekening te houden met de aankomst op de eindbestemming. Dus niet om welke tijd je vertrekt van de luchthaven. Wanneer de vlucht is verplaatst naar de volgende dag, kan je direct een claim indienen. Het indienen van een claim is een makkelijk proces en is binnen enkele minuten gedaan. Bij twijfel kan je ook claimen gezien dat wij pas kosten in kaart brengen bij een succesvolle claim. Direct claimen? Dat kan via de volgende link.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.