Reisadvies Nederland tegenover reisadvies buitenland, waar moet je rekening mee houden?

reisadvies nederland tegenover reisadvies buitenland

In de afgelopen weken zijn de reisadviezen erg aan het schommelen. Regelingen in binnen- en buitenland veranderen waardoor het een en ander meer mogelijk is. Maar hoe zit eigenlijk het reisadvies in elkaar van een ander land en hoe verschilt dit met het Nederlandse reisadvies? Lees onze blog en kom meer te weten over het reisadvies Nederland tegenover het reisadvies buitenland.

Het Nederlandse reisadvies

Zoals in ons eerder artikel over reisadviezen viel te lezen dat de Nederlandse overheid verschillende reisadviezen heeft opgesteld. In Nederland zijn er in totaal vier verschillende soorten reisadviezen: groen, geel, oranje en rood. Lees in onze vorige artikel meer over de kleurcodes. Nederland bepaald uiteindelijk hoe verstandig het is om te reizen naar een bepaald gebied. Er is bijvoorbeeld oorlog of een grote uitbraak van een ziekte, dan kan het reisadvies veranderen. Dit reisadvies is situatiegebonden en kan per tijd of periode ook weer veranderen. Echter zegt dit niets over een buitenlands reisadvies. Zij kunnen bijvoorbeeld heel anders naar een situatie kijken.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Het buitenlandse reisadvies kan verschillen

Uiteindelijk heeft elk land een eigen regering die verschillende normen en waarden hanteren. Daardoor kan het zo zijn dat een bepaald land heel anders kijkt naar een bepaalde situatie dan Nederland doet. Het kan daardoor erg verwarrend zijn of je wel of niet mag reizen naar een land. Een goed voorbeeld is de situatie van Frankrijk. Frankrijk heeft vanuit de Nederlandse overheid een oranje reisadvies kregen, terwijl Frankrijk zelf een groen reisadvies heeft ingesteld. Dit wil zeggen dat jij tijdens de heenreis, mits gevaccineerd, geen negatieve test meer hoeft aan te tonen. De negatieve test moet jij wel op een terugreis kunnen aantonen en daarnaast moet jij ook 14 dagen in quarantaine.

Waar moet ik rekening mee houden tijdens het boeken van de reis?

Doordat je op de heenreis geen test meer hoeft aan te tonen, kan het lijken alsof het land een groen reisadvies heeft. In realiteit zit het dan ook anders in elkaar en is het goed om je te verdiepen tijdens het boeken van de reis. Wil je op reis deze zomer? Kan jij niet alleen naar het Nederlandse reisadvies, maar ook naar het reisadvies wat het land van bestemming hanteert. In het ergste geval heeft de regering een inreisverbod ingesteld waardoor jij niet heen of terug kan reizen naar Nederland. Verdiep je daarvoor te allen tijde in beide reisadviezen om te kijken wat de daadwerkelijke situatie in een land is.

Wat raadt Claim Rebels aan?

Nu kan jij jezelf natuurlijk afvragen of het verstandig is om te reizen deze zomer. Wil je deze zomer wel op vakantie? Wij raden het aan om vooraf alle belangrijke informatie te verzamelen. Naast de reisadviezen is het ook belangrijk om te weten welke papieren je moet regelen. Zo weet jij waar je aan toe bent, maar ook ga jij goed voorbereidt op reis. Als laatst raden wij het aan om een reisverzekering af te sluiten. Ook als de pandemie voorbij is, is het altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Je weet namelijk nooit of er vooraf wat er kan gebeuren op de reis en het zal handig zijn om deze kosten gedekt te krijgen. Wij hopen je voldoende geïnformeerd te hebben over reisadvies Nederland tegenover reisadvies buitenland

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.