De reisadviezen binnen Europa veranderen

reisadviezen veranderen

Goed nieuws! De Nederlandse overheid heeft de reisadviezen veranderd binnen Europa. De kans dat jouw reis wordt geannuleerd wordt hierdoor kleiner. Ben je benieuwd hoe de veranderingen eruit zien en hoe het reizen binnen Europa gaat verlopen? Lees dan snel verder. Ook vertellen wij meer over het reizen buiten Europa. Start direct met lezen om te weten hoe de reisadviezen binnen Europa veranderen.

Hoe zagen de reisadviezen eruit?

De reisadviezen vanuit de Nederlandse overheid zijn in de pandemie erg belangrijk geworden. Voorheen kon je een ticket boeken en direct op reis, maar tegenwoordig komt daar een hoop bij kijken. De reisadviezen hebben hierbij een belangrijke rol. In totaal zijn er vier soorten reisadviezen, namelijk groen, geel, oranje en rood. Een groen reisadvies wil zeggen dat het veilig is om te reizen en een rood reisadvies wil zeggen dat het niet veilig is om te reizen. Binnen Europa zijn deze reisadviezen verdeeld op basis van de situatie in het land. De meeste landen hebben een geel of oranje reisadvies ontvangen gedurende het jaar. Maar nu heeft de Nederlandse overheid gekozen om de landen anders te beoordelen.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Hoe veranderen de reisadviezen binnen Europa?

Zoals eerder vernoemd zijn er in totaal vier soorten reisadviezen en deze waren ook binnen Europa terug te vinden. In de afgelopen weken waren er vele berichten over geannuleerde vluchten. Zo annuleerde verschillende luchtvaartmaatschappijen een reis als een land sprong naar een oranje reisadvies. In essentie is dit niet de bedoeling van het reisadvies. Een reisadvies geeft namelijk aan of het veilig genoeg is om te reizen en op basis daarvan kan de reiziger zelf een keuze maken. Het is dan ook niet de bedoeling dat luchtvaartmaatschappij bij een verandering een reis annuleert. De Nederlandse overheid heeft besloten om Europa vanaf deze week te beoordelen met groene of gele reisadviezen. Nederland is namelijk lid van de EU en daarvoor moet het altijd mogelijk zijn om zonder problemen te kunnen reizen binnen de EU-landen.

Wat verandert er voor de reizigers?

Nu kan natuurlijk de vraag ontstaan of er iets veranderd voor de reiziger. Dit besluit van de Nederlandse overheid zal dan ook niets veranderen voor de reizigers. Het zal zelf meer zekerheid bieden aangezien de vluchten nu niet meer heel snel geannuleerd zullen worden. Daarvoor kan jij met meer zekerheid een vlucht boeken binnen Europa en op vakantie. Wel gelden nog steeds dezelfde regels als jij wilt gaan vliegen. Bij een groen reisadvies hoef jij enkel aan te tonen dat jij bent gevaccineerd, het Coronavirus niet draagt of antistoffen hebt. Bij een geel reisadvies herhaal je dit proces ook op de terugweg. Deze regels gelden dan ook vanaf nu binnen Europa.

Het reizen buiten Europa, verandert er daar iets?

Ondanks dat jaarlijks de meeste Nederlanders binnen Europa reizen, zijn er nog meer dan 150 landen waar je kan genieten van een vakantie. Door de veranderingen binnen Europa zal je kunnen denken dat er wellicht ook iets veranderd voor het reizen buiten Europa. Maar dit is helaas niet het geval aangezien dit enkel geldt voor de EU-landen. Elk land heeft zo zijn eigen maatregelen en regels als het gaat om reizen. In sommige landen zijn Nederlanders niet welkom vanwege het besmettingsgevaar. En in andere landen moet je eerst twee weken in een quarantainehotel. Als je er dus voor kiest om te reizen buiten Europa, zorg er dan voor dat jij precies weet welke maatregelen en regels er gelden. Wellicht dat in de toekomst deze reisadviezen ook kunnen veranderen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.