Wat als de airline of reisorganisatie failliet gaat?

reisorganisatie failliet

Daar staan we dan met ‘lege’ handen: geen all-inclusive strandvakantie, geen stedentrip en ook geen bezoekje aan je goede vriend aan de andere kant van de wereld. Het enige dat we hebben is een voucher met een houdbaarheidsdatum. Kunnen we de vouchers in de toekomst gebruiken of is het slimmer om nu je geld terug te vragen (wat trouwens je recht is)? Want stel nou dat de airline of reisorganisatie failliet gaat?

Garanties

Er is een verschil tussen een pakketreis en een los vliegticket. Bij een pakketreis is er vaak een zogenaamde SGR garantie afgegeven. Een SGR garantie houdt in dat je jouw geld terugkrijgt op het moment dat een reisorganisatie failliet gaat. Losse vliegtickets vallen, in tegenstelling tot pakketreizen, niet onder SGR garantie. 

Back-up bij los vliegticket

In een aantal gevallen heb je kans op geld terug bij een vliegticket:

  • je hebt je vliegtickets betaald met een creditcard of met paypal 
  • je hebt een pakketreis geboekt en je vliegticket is onderdeel van je pakketreis
  • je hebt bij het boeken van je vliegticket ook een vliegticketverzekering afgesloten

Neem in een van de bovenstaande gevallen contact op met de maatschappij waar je de verzekering hebt afgesloten of de aanbieder bij wie je het ticket hebt gekocht. Ook een creditcard maatschappij valt in dit geval onder ‘verzekering’.

Kortom?

Als de airline of reisorganisatie failliet gaat, dan krijg je bij een pakketreis jouw geld terug als jouw pakketreis valt onder een SGR garantie. Met een los vliegticket sta je met lege handen. Dat geldt dus ook voor een voucher van een los vliegticket.

En stel nou dat de airline of reisorganisatie niet failliet gaat maar je reis wel geannuleerd is? Lees dan nu onze blog Hoe dien je simpel en snel een claim in.

Heb je vragen over de corona-voucher of wil je liever je geld terug dan een corona-voucher? Op www.claimrebels.com lees je alles over jouw rechten en welke stappen je kan ondernemen. Wil je meer lezen over de Corona-voucher? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.