Reizen in de kerstvakantie

Reizen in de kerstvakantie

De kerstvakantie is voor velen een moment van rust en ontspanning. De feestdagen zijn in het zicht en dit is een tijd die in het teken staat van genieten. Vele families kiezen er voor om jaarlijks naar het buitenland te gaan en te genieten van een reis. Gezien de huidige omstandigheden, is dit helaas dit jaar niet helemaal mogelijk. Maar welke mogelijkheden zijn er wel en is het verstandig om naar het buitenland te reizen? Lees er meer over de reizen in de kerstvakantie

De ontwikkelingen van de afgelopen maanden

Sinds eind februari zijn er verschillende maatregelen getroffen om het coronavirus tegen te gaan. Na mei zagen we een daling in het aantal besmettingen en was het meer mogelijk om naar wat meer landen te reizen. Helaas na de zomervakantie viel dit weer tegen en kwamen er duizenden besmettingen bij. Hierdoor was het advies vanuit de overheid om beperkt te reizen. Inmiddels is het weer een aantal weken later en is het aantal besmettingen weer afgenomen. Daardoor zou je kunnen denken, we mogen weer gaan reizen. Helaas zijn de reisadviezen niet aangescherpt en is het niet mogelijk of wordt het erg afgeraden om te reizen.

Het reizen in de kerstvakantie, waar kan je wel heen?

De overheid heeft toch verschillende landen aangewezen waar je wel naartoe mag reizen. Enerzijds wordt er geadviseerd om alleen als het noodzakelijk is te reizen, anderzijds blijft het toch mogelijk om een reis te boeken. De volgende landen hebben het reisadvies gekregen om naartoe te reizen: Aruba & Bonaire. Bij terugkomst in Nederland hoef je dan ook niet in quarantaine. Dit zijn op het moment de enige drie mogelijkheden waarbij je op vakantie kan en dus geen extra maatregelen hoef te treffen na thuiskomen. Wel kan je er vooraf gevraagd worden of jij een corona test wilt afnemen. Hou wel rekening dat het advies altijd kan veranderen en de reis wellicht over een paar weken komt te vervallen.

Het reizen in de kerstvakantie, waar kan je niet heen?

Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om wel te reizen naar een gebied waar het reisadvies oranje is. De reizen zijn namelijk nog steeds te boeken en er is ook geen inreisverbod aanwezig waardoor je op de gewenste eindbestemming eindigt. Wel moet je na terugkomst gelijk in een quarantaine van tien dagen. Dit is niet het enige risico waar je rekening mee moet houden. Het kan namelijk voorkomen dat het land op slot gaat terwijl jij daar op vakantie bent. Er is dan een grote kans dat je het land moeilijker uitkomt maar vaak valt er samen met de reisverzekering iets te regelen. Zo kom je uiteindelijk wel thuis, maar kan het voorkomen dat de kosten enorm zijn opgelopen. Gelukkig dekt de verzekering wel vaak een groot deel maar overleg dit goed om misverstanden te voorkomen.

De verschillende reisadviezen vanuit de overheid

In totaal zijn er vier soorten reisadviezen: groen, geel, oranje en rood. Bij groen kan jij zonder enig probleem reizen naar het land van bestemming. Bij geel zijn er vaak aangescherpte veiligheidsrisico’s genomen. Je kan zonder probleem naar dit land afreizen maar er zullen wel maatregelen zijn getroffen. Bij oranje wordt het al afgeraden om te reizen omdat er een risico aanwezig is binnen het land of gebied. En als laatst heb je een rood reisadvies waar er een levensbedreigende situatie aanwezig is binnen een gebied of land. In alle gevallen kan je reizen naar het land maar bij oranje en rood wordt het echt afgeraden om risico’s te voorkomen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels

Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een kleine fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor particuliere en zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Wil je weten hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees dan de volgende pagina door.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.