Reizen in de zomer, welke voorbereidingen moet je treffen?

Reizen in de zomer, welke voorbereidingen moet je treffen?

Ga jij in de aankomende weken op vakantie? Dan is het altijd belangrijk dat je voor vertrek goed zaken regelt. Welke zaken je moet regelen kan per gebied verschillen en daarvoor is het altijd goed om te je verdiepen. Vraag jij je af welke zaken je moet regelen voor vertrek? Lees dan nu het artikel door.

De zomervakantie is van start

Het lekkere weer, verre reisjes, heerlijke avonden, de zomervakantie is weer begonnen. Voor de meeste mensen is deze wellicht al een tijdje bezig, maar ook de afgelopen week heeft het noorden van Nederland officieel zomervakantie. In Nederland hebben we momenteel ook te maken met prachtige weer waardoor ook hier te genieten valt van een mooie zomer. Maar de meeste mensen kiezen ervoor om te genieten van een heerlijke reis naar het buitenland. Toch is het belangrijk om te weten met welke zaken je rekening moet houden voor de reis. De voorbereiden hangen volledig af van welke locatie jij kiest als bestemming. In dit artikel delen wij het op in reizen binnen Europa en reizen buiten Europa.

Reizen in Europa

Voor de meeste mensen is een reis binnen Europa het meest voor de hand liggend. Zij zullen dan ook ervoor kiezen om de zomer te spenderen in een Europees land. Binnen Europa kunnen de regels verschillen, maar momenteel valt er niet te veel te regelen voor een reis binnen Europa. Gezien de open grenzen, is het reizen zonder visum altijd mogelijk. Dan is er natuurlijk de vraag of een Coronapas verplicht is voor vertrek. Deze maatregel verschilt per gebied. In de meeste landen binnen Europa zal je vrij kunnen reizen zonder enige controle. Maar het kan nog wel voorkomen dat bepaalde landen deze Coronapas of een PCR-test verplicht stellen. Ga daarom na of deze stap verplicht is.

Reizen buiten Europa

De zomervakantie hoeft echter niet te betekenen dat reisjes binnen Europa hoeven te blijven. Deze periode kan namelijk ook in het teken staan om een verre reis te maken in de periode dat je vrij bent. Hier is het echter wel belangrijk om te weten welke zaken je moet regelen voor vertrek. Zo moet je bijvoorbeeld een visum regelen en het type is afhankelijk van de lengte van de reis. Ook kan het voorkomen dat je meerdere vaccinaties moet nemen. Kijk dan vooraf welke vaccinaties verplicht zijn. Buiten Europa kan het ook nog voorkomen dat je verplicht een Coronapas moet laten zien of voor vertrek een PCR-test moet afnemen. Per land kunnen de voorbereidingen verschillen dus controleer vooraf altijd bij het desbetreffende land.

Hoe ziet het reizen na de zomer eruit?

Momenteel hoeven reizigers niet al te veel te regelen als het aankomt op voorbereidingen, zeker niet binnen Europa. Na de zomer kan dit proces er echter anders uit komen te zien. In de afgelopen weken zijn al meldingen geweest van Coronabesmettingen. Dit wil niet gelijk zeggen dat het na de zomer weer hoeft toe te nemen, maar de kans is wel aannemelijk aangezien dit patroon de afgelopen jaren hetzelfde was. Dit wil dan ook zeggen dat er een kans is dat jij wel weer een Coronapas moet tonen voor vertrek of een PCR-test moet afnemen. Gelukkig is daar momenteel geen sprake van en kan je heerlijke genieten van de reis.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.