Reizen in het najaar, hoe gaat dat eruitzien?

reizen in het najaar

Heb jij deze zomer niet gereisd, maar ben je wel van plan in het najaarsseizoen te gaan? Dan hebben wij alle belangrijke informatie voor jou in dit artikel. Wij bespreken over de PCR-testen, het reizen in het najaar zelf en hoe de toekomst er wellicht uit komt te zien voor de reizigers. Ben jij benieuwd of er zaken in het najaar veranderen? Lees het artikel dan nu verder als jij wilt reizen in het najaar.

Hoe zag het reizen eruit in de zomer?

De zomer van 2021 was erg geslaagd als het aankomt tot het reizen. Ondanks dat het vlieg volume niet op maximale capaciteit draait, is er volop gevlogen. Het aantal vluchten, vergeleken met de vorige zomer, is dan ook flink gestegen. Mensen gingen erop uit en kozen ervoor te genieten van een zomer in het buitenland. Vooral de bestemmingen binnen Europa zijn erg populair geweest. Dit komt voornamelijk door de groene of gele reisadviezen. De aankomende twee weken wordt er nog flink gereisd en zo wordt de zomervakantie dan ook goed afgesloten. Heb jij nog geen reis geboekt en wil je het liefst in het najaar? Dan hebben wij de volgende belangrijke informatie uitgezocht.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Hoe gaat het er uitzien in het najaar?

Ondanks dat de meeste reizen in de zomer plaatsvinden, kiezen ook nog genoeg mensen ervoor om te reizen in het najaar. Vaak is het najaar een stuk goedkoper vanwege het najaarsseizoen. Kies jij ervoor om een reis te boeken in het najaar? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Tot 1 oktober kan jij je nog steeds gratis laten testen via een PCR-test. Dit is vooral goed nieuws voor de niet gevaccineerden. Hierdoor is het voor deze groep veel toegankelijker om een reis te boeken in deze periode van het jaar. Toch is er een kans dat na deze periode wellicht zaken veranderen.

Wat gebeurt er na deze periode?

We zitten momenteel nog steeds in de pandemie en zaken blijven altijd onzeker. Er is dan ook geen voorspelling te maken hoe het virus zich zal voortbewegen. Daardoor kunnen er twee mogelijkheden ontstaan. Zodra de situatie goed blijft, zal het reizen voor Nederlanders mogelijk blijven. Er is een kans dat de PCR-testen gratis blijven, maar dit is geheel afhankelijk van het besluit van de Nederlandse overheid. Zodra de situatie slechter wordt, kan het voorkomen dat het reizen (tijdelijk) niet meer mogelijk wordt. Wij hopen natuurlijk dat het reizen voor iedereen toegankelijk blijft zodat iedereen kan genieten van een vakantie zonder problemen. En mocht er een probleem ontstaan rondom vertragingen of annuleringen in de toekomst? Dan staat Claim Rebels altijd voor jou klaar.

Kan ik ook geweigerd worden zonder vaccinatie?

Ieder land heeft zijn eigen regels, wetten en overheid. Deze kunnen verschillen van onze Nederlandse wetten en bestuurs mogelijkheden. Ook tijdens de pandemie was te zien hoe ieder land zijn eigen Corona maatregelen reguleert. Een belangrijke vraag die kan spelen is of het reizen geweigerd wordt voor niet gevaccineerde. Tot heden worden reizigers zonder vaccinatie niet geweigerd, maar wel zijn er bijvoorbeeld extra maatregelen voor deze groep reizigers. Kijk bijvoorbeeld naar Engeland waar niet gevaccineerde in een 14-daagse quarantaine moeten bij aankomst en gevaccineerde slechts een test hoeven af te nemen. Wij hopen natuurlijk dat voor iedereen het reizen toegankelijk blijft, maar dit zal ieder land uiteindelijk zelf bepalen aan de hand van de ernst.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.