Reizen met je kind (eren)

reizen met een kind

Alle ouders/ verzorgers verzamelen!! De schoolvakanties zijn begonnen of gaan binnenkort beginnen! Dat betekent dat ook de kinderen op vakantie kunnen. Reizen met je kind(eren), wat komt er allemaal bij kijken?
Vlucht geboekt? Check! Bagage bijgeboekt? Check! Accommodatie geboekt? Check! Reisdocumenten ook gecheckt? Erg belangrijk! We hebben hier de ultieme vakantie-met-kinderen checklist zodat je/jullie onbezorgd op vakantie kan gaan.

Check 1: Controleer vooraf alle vereiste documenten


Reizen met je kind(eren) is leuk en dat wil je ook zo houden. Om onnodig voor verrassingen te staan, is het belangrijk om vooraf alle benodigde documenten te controleren. Reis je met kinderen onder de 18 jaar? Controleer of het reisdocument van het kind nog geldig is en of je als eventueel alleenreizende ouder toestemming of aanvullende documenten van de achterblijvende ouder met gezag nodig hebt. Als je als alleenreizende ouder toestemming nodig hebt, dan kan je het toestemmingsformulier reizen met minderjarige naar het buitenland invullen. 

Check 2: Zorg voor de juiste tijdsbesteding 

Maak je een lange vlucht, dan is het handig om een kind ook langdurig bezig te houden. Twaalf uren uit het raam staren zit er namelijk niet altijd in. Afhankelijk van de airline en toestel waarmee je vliegt kan het zijn dat er al een entertainment systeem inbegrepen is. Wees desondanks toch voorbereid met de tijdsbesteding voor je kind(eren). Je weet maar nooit. Een opgeladen tablet met de juiste spelletjes of video’s, een boekje om te lezen, een kleurboek met voldoende potloden; Ieder kind is anders dus speel in op de behoefte van jouw kind(eren). 

Check 3: Zorg altijd voor extra en comfortabele kleding

Niets is zo vervelend als mooie maar niet lekker zittende kleding. Dat is voor volwassenen al geen pretje, laat staan voor kinderen. Comfortabele kleding betekent een betere bloedsomloop, bewegingsvrijheid én ruimte voor uitzetting. Aan boord zet jouw lichaam meestal uit door de luchtdruk. Houd dit dus in gedachte bij de kledingkeuze. 

Ook niet te vergeten is dat kinderen vies kunnen worden. Dit kan door eten en drinken, maar ook door bijvoorbeeld misselijk worden bij stijging, turbulentie en daling. Zorg daarom voor extra kleding, zodat jij en jouw kind(eren) onbezorgd en schoon verder kunnen naar de eindbestemming. 

Check 4: Zorg voor voldoende eten en drinken

‘Je bent jezelf niet als je honger hebt.’ Dat geldt ook voor een kind. Op veel vluchten krijg je tegenwoordig niet meer standaard eten en drinken bij het kopen van je ticket. Dit kan je vooraf bij je boeking toevoegen of aan boord kopen. In dat geval is het heel belangrijk om als ouder om te weten Of ze eten hebben en WAT ze serveren. Zit er vooraf al eten bij het boeken van de ticket? Vaak kun je dan kosteloos een speciale voorkeur opgeven. Handig dus als je een kindermaaltijd wilt hebben. Maar….wat als er nou geen eten is of wat mis is met de catering? Neem altijd, hoe dan ook, voldoende eten en drinken mee voor je kind(eren). 

Check 5: Zorg voor voldoende beweging.

Het is niet alleen voor jou belangrijk om aan boord in beweging te blijven, maar ook voor je kind(eren). Wil jouw kind even staan en een rondje lopen al die mensen zo interessant zijn, vaak naar het toilet, een babbeltje maken met de stewardess of met de piloot? Dat zijn allemaal handige manieren om jouw kind in beweging te houden. Daarnaast kun je natuurlijk ook op de stoel wat leuke oefeningen verzinnen om te doen, zonder dat de buurman of buurvrouw hier last van heeft. Blijf bewegen dus.

Kortom

Zorg voor de juiste documenten voor een soepele reis langs de douanes en controleposten. Daarnaast ook voldoende kleding, eten en drinken voor het geval je dit (bijvoorbeeld door een vertraging) nodig hebt. En blijf bewegen zodat alles door blijft stromen en jjij en je kind(eren) fit aankomen op de eindbestemming. 

Krijg je onderweg toch te maken met vertraging? Lees dan in onze blog “Wat zijn mijn rechten nu we weer mogen vliegen’ waar je recht op hebt.  En wist je dat je ook oude claims kan indienen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Weten hoe het werkt om een claim in te dienen? Lees dan de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.