Reizen naar het buitenland? Dan heb je vooralsnog een QR-code nodig

Reizen naar het buitenland? Dan heb je vooralsnog een QR-code nodig

Inmiddels zijn in Nederland vrijwel alle maatregelen komen te vervallen. Iedereen kan hierdoor genieten zonder extra stappen of beperkingen. Maar als het op reizen aankomt, is er helaas weinig veranderd en nog nodig om een QR-code te laten zien. Wil je meer weten over het reizen in de huidige periode? Lees onze blog dan nu.

Reizen zonder een QR-code, dat is haast niet meer mogelijk

Het boeken van een reis is niet meer zo gemakkelijk. Tegenwoordig zijn er verschillende zaken waar jij je als reizigers mee bezig moet houden. Dit zijn zaken betreft QR-codes tot aan verschillende papieren met gezondheidsinformatie. Voorheen, en dat is inmiddels alweer twee jaar geleden, was enkel een vliegticket en een paspoort genoeg om te vliegen. De lastigste zaak om te regelen was het aanvragen van een visum. Zeker als het ging om een langere reis, dan kon het voorkomen dat deze werd afgekeurd zonder een geldige reden om een langere periode te reizen in dit gebied. Maar tegenwoordig is het regelen van een vakantie toch iets ingewikkelder.

Voor een reis heb je vooralsnog een QR-code nodig

Alle stappen en beperkingen omtrent het reizen zijn haast niet meer ondenkbaar. Voor sommige zullen al deze extra stappen zelfs een reden zijn om niet meer te reizen naar het buitenland. Een belangrijke maatregel die momenteel nog steeds geldt, is het reizen met de QR-code. In Nederland kunnen mensen zich nu bewegen zonder het aantonen van een QR-code, maar met het reizen is deze echter nog steeds verplicht. Verder moet je als reiziger allerlei soorten formulieren invullen. Per land kan het verschillen om hoeveel papieren dit kan gaan. Zo heb je voor bepaalde bestemmingen enkel een Nederlands formulier, terwijl je voor andere locaties ook formulieren uit het desbetreffende gebied moet invullen.

Geen QR-code meer, wat moet ik doen?

Voor verschillende reizigers zal er een grote verandering hebben gespeeld. Zij die ervoor hebben gekozen om geen booster te nemen, zijn niet meer in een bezit van een QR-code. Deze kan wel zijn verlengd als het herstelbewijs is toegevoegd via de GGD. Als dit niet het geval is, is er dus geen QR-code meer aanwezig. Gelukkig zijn er wel bestemmingen die met een PCR-test reizigers toelaten. Deze kosten gemiddeld 90 euro en moet een aantal dagen voor vertrek zijn afgenomen. Helaas zijn er ook locaties die reizigers niet toestaan zonder een boosterprik. Dan is het niet mogelijk om te reizen naar dit gebied wanneer er besloten is om geen booster te nemen. Gelukkig zijn er ook nog uitzonderingen op het gebied van de QR-code.

Uitzonderingen

Ben jij ongevaccineerd of is jouw QR-code komen te vervallen? Dan is er geen reden voor extra paniek. Zoals eerder vernoemd kan je vooralsnog reizen met een PCR-test. Deze is op verschillende locaties af te nemen en bij terugkomst herhaal je ditzelfde proces. Toch zijn er gelukkig nog uitzonderingen als het aankomt tot reizen met een QR-code. Er zijn verschillende locaties die geen QR-code vragen om te reizen naar dit gebied. Wanneer je niet in de mogelijkheid bent om een PCR-test af te nemen, zijn deze locaties perfect om naar te reizen. Ook zijn de maatregelen op deze locatie vaak beperkt of niet aanwezig waardoor je kunt genieten van een heerlijke vakantie. Ben je benieuwd om welke locaties dit gaat? Houdt onze blog in de gaten en wij zullen snel deze informatie delen.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens het reizen te maken met een vertraging of een annulering dat niet met Corona te maken heeft, dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels werkt heel eenvoudig. In totaal zijn er drie stappen die jij doorloopt om succesvol een claim in te dienen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de tickets en gegevens aan bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij nemen vervolgens contact op met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is verwerkt, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Jij betaalt ons alleen bij een succesvolle claim. Bij twijfel kan je altijd claimen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.